GDF SUEZ Energy preda ecologie

Voluntarii GDF SUEZ Energy Romania au participat la programul national ,,Scoala Altfel’’, cu o lectie depre protectia mediului inconjurator si utilizarea, in siguranta, a gazului natural, desfasurat in 9 scoli din tara.

Actiunea se inscrie in programul CSR, ,,Intalnire cu energia’’, initiat in anul 2007 si are ca scop transmiterea unor cunostinte despre sursele de energie.

Echipele mixte de voluntari au mers in 9 scoli din Bucuresti, Berca, Buzau, Craiova, Focsani, Targoviste si Pitesti. Lectia a fost bazata pe momente interactive si pe jocuri, menite sa faciliteze transmiterea informatiilor catre cei mici, dar si retinerea notiunilor noi.

Metano, mascota gazului natural

,,Imi place sa ma implic in astfel de programe pentru ca cea mai mare rasplata a mea este bucuria transmisa de copii la sfarsitul lectiei, iar feedback-urile lor sunt intotdeauna sincere. M-a emotionat nespus de tare o fetita care m-a intrebat cand voi mai veni la ea in clasa impreuna cu Metano pentru a le povesti lucruri frumoase despre energie’’, a spus Teodora Ispas, voluntar GDF SUEZ Energy Romania.

Metano, mascota gazului natural, a inlesnit explicatiile lectorilor si a captat atentia elevilor. Pentru concretizarea notiunilor predate, voluntarii au utilizat un set de planse pedagogice si experimente legate de notiunile predate.

Aproximativ 300 de elevi au avut o experienta inedita in cadrul lectiei despre energiei si au primit brosura ,,Intalnire cu energia’’, un joc test despre gazul natural si brelocuri cu mascota Metano.

Copiii, invatati sa economiseasca energia

„Educatia constituie una dintre directiile strategice de responsabilitate sociala ale GDF SUEZ Energy Romania, compania indreptandu-si atentia asupra celor mici, deoarece ei trebuie sa constientizeze necesitatea utilizarii in mod rational a resurselor energetice pentru a contribui la o dezvoltare durabila a societatii”, potrivit reprezentantilor GDF SUEZ.

Programul ,,Intalnire cu energia” consta in doua lectii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extractie pana in locuinte, economia de energie si utilizarea in siguranta a gazului natural. Lectiile programului sunt sustinute de catre angajatii GDF SUEZ Energy Romania si voluntarii Chance for Life.

Lansat in octombrie 2007, programul s-a desfasurat in 258 scoli din 19 orase, implicand peste 19.000 de elevi. Incepand cu anul 2009, circa 55 de voluntari din cadrul companiei au participat in acest program.

90,7 miliarde de euro, cifra de afaceri in 2011

Grupul a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 90,7 miliarde de euro, in creștere cu 7,3 %. 

Este cel mai mare producator independent de electricitate si operator in sectorul utilitatilor, in ceea ce priveste cifra de afaceri la nivel mondial, potrivit reprezentantilor companiei.

De asemenea, este unul dintre grupurile energetice cu cele mai putine emisii de CO2 din lume si un actor important in domeniul energiilor regenerabile.

„Datorita unui model de companie echilibrat, GDF SUEZ a reusit, intr-un context extrem de dificil, sa atinga toate obiectivele industriale si financiare în 2011. Aceasta performanta solida ilustreaza pertinenta strategiei noastre pe termen lung. Suntem convinsi ca atuurile si flexibilitatea GDF SUEZ vor permite Grupului sa raspunda provocarilor economiei mondiale si sa continue cresterea sustinuta, axata pe rentabilitate, in urmatorii ani”, a spus Gerard Mestrallet, presedinte director general al Grupului.

GDF SUEZ Energy Romania, filiala a Grupului, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania, avand 1,3 milioane de clienti.

Filiala sa de distributie, Distrigaz Sud Retele, deserveste 18 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti, gestionand o retea de distributie de aproximativ 16.500 km. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat si pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.

Mihaela Pavnutescu

spot_img

Ultimele știri