Gazprom, dispusa pentru furnizarea directa de gaze catre Romania

Compania Gazprom este dispusa sa stabileasca relatii contractuale directe pentru furnizarea de gaze catre Romania, a anuntat presedintele Gazprom, Alekesi Miller (foto), in cadrul intrevederii pe care a avut-o, marti, cu ministrul roman al Economiei, Ion Ariton, la Moscova.

„Presedintele Aleksei Miller a anuntat disponibilitatea companiei pe care o conduce de a raspunde pozitiv solicitarilor partii romane pentru stabilirea unor relatii contractuale directe pentru furnizarea de gaz catre Romania, precizand ca domeniu prioritar asigurarea consumului de gaze pentru productia de energie electrica”, potrivit comunicatului Ministerului Economiei.

Conform sursei citate, Gazprom este interesata si de investitiile in centralele electrice din Romania, precum si de investitii in sectorul depozitarii subterane de gaze in tara noastra. Cu acelasi prilej, Aleksei Miller a exprimat interesul Gazprom pentru investitii in centrale electrice din Romania.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, s-a intalnit, marti, la sediul OAO Gazprom din Moscova cu presedintele companiei, Aleksei Miller, vicepreședintele Alexander Medvedev si cu alti membri din conducerea companiei.

Foto: skyscrapercity.com

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri