Franklin Templeton Investment, multumiti de listarea Hidroelectrica

Franklin Templeton Investment Management Limited UK, administratorul Fondul Proprietatea, apreciaza eforturile Guvernului Romaniei de a lista o serie de companii de stat si este multumit de decizia prompta a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) de aprobare a ofertei publice initiale pentru Hidroelectrica.

“Listarile Hidroelectrica, in special, si ale companiilor de stat, in general, sunt benefice nu doar pentru Fondul Proprietatea si pentru actionarii sai, ci si pentru economia Romaniei, pentru ca determina atat o mai mare transparenta si o imbunatatire a guvernantei corporative a acestor companii, cat si dezvoltarea pietei locale de capital. Toate partile interesate par sa realizeze beneficiile listarii acestor companii pe bursa de valori. Salutam in special progresele inregistrate in acest sens de domnul ministru Ion Ariton si echipa sa. Speram ca acest inceput promitator va avea ca efect un ritm constant de listari noi in decursul acestui an, conform calendarului anuntat public“, a declarat Greg Konieczny, manager de fond al Fondului Proprietatea.

AGEA Hidroelectrica a aprobat vineri, 27 ianuarie 2012, listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce Executivul a aprobat, in sedinta din 18 ianuarie 2012, vanzarea unui pachet de actiuni de 10%, nou emise, rezultate ca urmare a majorarii capitalului social, la Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Pretul de vanzare al actiunilor nou emise va fi cel putin egal cu pretul de referinta utilizabil in cadrul unui mecanism de determinare a pretului de oferta aprobat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, in conditiile legii.

Foto: sfin.ro

Cosmin Zaharia

Citeste:

Venituri de peste 18 milioane de euro pentru Hidroelectrica in 2012 din certificate verzi

Exclusiv GR: Hidroelectrica, dispusa sa renunte la majoritate in compania de proiect Tarnita-Lapustesti

spot_img

Ultimele știri