Ford se „inverzeste” in Europa

Jumatate dintre masinile marca Ford vandute in Europa la sfarsitul acestui an vor purta semnatura ECOnetic, reprezentand o gama de tehnologii care vizeaza economia de combustibil si reducerea emisiillor de CO2, au declarat reprezentantii centrului de cercetare si inginerie Ford din Aachen, Germania.

„Tehnologia ECOnetic reuneste o serie de tehnologii care ofera in special economie de combustibil si reducerea emisiilor, iar acestea la un cost scazut, insa fara vreun compromis cu privire la design sau dinamica de conducere. Pana la sfarsitul anului, jumatate dintre masinile vandute in Europa, adica peste de 30 de modele Ford, vor beneficia de semnatura ECOnetic”, a declarat Pim van der Jagt, directorul general al centrului de cercetare Ford din Europa.

Start/Stop

Astfel, printre tehnologiile inglobate de ECOnetic se numara sistemele Start/Stop, Eco Mode si Active Grill Shutter.

Sistemul Start/Stop repezinta o tehnologie care opreste automat motorul atunci cand automobilul stationeaza la semafor sau in aglomeratie si il reporneste tot automat la apasarea ambreiajului sau la eliberarea pedalei de frana, economisind astfel carburant si reducand emisiile CO2.

Eco Mode

Tehnologia Eco Mode are capacitatea de a monitoriza comportamentul si stilul soferului de condus, oferind ulterior indicatii cu privire la imbunatatirea performantelor.

„Sistemul Eco Mode poate duce la economii cu pana la 10% a combustibilului. Noua tehnologie ofera informatii cu privire la condusul ecologic, impreuna cu sfaturi referitoare la performanta vehiculului. Este vorba de un panou grafic pe care sunt afisate momentele cheie in care este indicat sa fie schimbata treapta de viteza, de exemplu ”, a mai spus reprezentantul Ford.

Active Grille Shutter

O alta tehnologie menita sa imbunatateasca consumul de carburant este Active Grille Shutter.

Acest sistem permite controlul electric al grilei din fata motorului, care se deschide automat in functie de starea motorului si viteza de conducere, pentru a imbunatati eficienta fluxului de aer si reducerea consumului de combustibil.

In plus, Active Shutter Grille ajuta motorul sa se incalzească mai rapid pe timp rece.

De asemenea, din gama ECOnetic mai face parte deja cunoscutul motor al celor de la Ford – EcoBoost.

Pim van der Jagt a mai spus ca in 2013, o treime dintre modelele vandute de Ford pe piata europeana vor fi echipate cu tehniologia ECOnetic.

Gabriel Botezatu

spot_img

Ultimele știri