DHL Romania, reinscrisa in Green Business Index

Lider al pietei mondiale de curierat rapid si logistica, DHL Romania s-a inscris pentru a doua oara consecutiv in proiectul Green Business Index, prin intermediul sucursalei din Romania.

Responsabilitatea fata de mediu constituind o prioritate pentru companie, reprezentantii acesteia considera ca participarea DHL Romania la GBI 2012 este un mijloc prin care isi arata
deschiderea fata de comunitate.

DHL este parte a grupului Deutsche Post DHL si membru al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana, si activeaza de aproape 20 de ani pe piata romaneasca de curierat si logistica, si are patru terminale cargo in Otopeni, Arad, Cluj si Oradea, 50 de centre de expediere operationale, peste 250 de vehicule si aproximativ 450 de angajati, inregistrand peste doua milioane de expedieri pe an.

Pentru DHL Romania, responsabilitatea fata de mediu este un domeniu de interes major, compania concentrandu-si activitatea pe trei domenii strategice de implicare – GoGreen (Protectia Mediului), GoHelp (Asigurarea Ajutorului) si GoTeach (Incurajarea Educatiei). Totodata, si angajatii societatii sunt sustinuti si motivati pentru a participa ca voluntari in proiecte locale.

Programul Go Green se axeaza pe strategii de reducere a consumului de gaze cu efect de sera, consultanta cu privire la reducerea emisiilor de carbon in procesul de livrare, stabilirea unor tinte cuantificabile de consum minim de CO2, o zi internationala de sustinere a protectiei mediului, utilizarea unor mijloace de transport eco-friendly, reciclare si proiecte de creare a unor zone verzi.

Adepta a transparentei in relatiile cu comunitatea si dorind sa-si asume pe deplin responsabilitatea fata de mediu, DHL Romania si-a anuntat participarea, pentru al doilea an consecutiv, in proiectul Green Business
Index.

Proiectul se afla la cea de-a treia editie, si evalueaza preocuparile companiilor in domeniul protectiei mediului, astfel incat, la final, toate companiile inscrise in proiect sa beneficieze de un raport gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu. GBI are drept obiective constientizarea ecologica a companiilor si promovarea eforturilor depuse de acestea in domeniul protectiei mediului, astfel incat ele sa devina exemple de bune practici si sa stimuleze celelalte firme de a deveni si ele
sustenabile.

Daca in 2011 DHL Romania s-a inscris pe ultima suta de metri si a reusit sa raspunda doar partial la intrebarile unui domeniu GBI, anul acesta DHL a decis sa completeze patru din cele sapte chestionare de evaluare a responsabilitatii de mediu in companiile din Romania.

"Participarea DHL Romania la Green Business Index este inca o modalitate de a demonstra preocuparile constante ale organizatiei pentru a deveni pe deplin sustenabila si a aduce valoare adaugata pentru comunitate", au declarat reprezentantii DHL Romania.

Inscrierea in proiectul GBI se face gratuit, pana pe data de 28 mai, pe site-ul oficial www.gbindex.ro si, pentru a beneficia de evaluare realizata de expertii GBI, este necesar sa se completeze cel putin unul dintre cele sapte chestionare online privind: dezvoltarea sustenabila, impactul asupra mediului, transportul sustenabil, utilizarea resurselor, starea cladirilor, achizitii verzi, managementul deseurilor.

Cele mai bine clasate companii pe fiecare domeniu GBI, in functie de sectorul de activitate, vor fi prezentate in cadrul Galei Green Business Index 2012- cel mai important eveniment national pentru recunoasterea meritelor companiilor in protectia mediului, organizat in septembrie.

Ulterior, statisticile si analizele generate de expertii de mediu GBI vor fi publicate in Raportul Green Business Index 2012, prin care se evidentiaza initiativele verzi din sectorul de afaceri romanesc.

Pentru eventuale noutati si eventuale modificari referitoare la sesiunea de evaluare de anul acesta, poate fi consultat site-ul proiectului, www.gbindex.ro

Ileana Magureanu

spot_img

Ultimele știri