Constanta a devenit astazi primul "Oras pe bicicleta"

Turul ciclist de la Constanta, organizat de Raiffeisen Bank pentru identificarea celor mai interesante obiective turistice care pot fi parcurse pe bicicleta, s-a desfasurat in aceasta dupa-amiaza pe un traseu lung de peste 15 kilometri.

Cei peste 20 de participanti, insotiti de Gabi Macovei, au strabatut orasul de la nord la sud – incepand de la limita statiunii Mamaia pana in centrul vechi al municipiului Constanta.

Intrucat in Constanta "nu exista nici macar un centimetru de pista pentru biciclisti", intregul traseu a fost parcurs pe sosea, sub protectia Politiei, ne-a declarat unul dintre participanti.

Obiectivele turistice atinse de ciclisti au fost Geamia Honchiar, Marea Moschee, Cazinoul si Farul Genovez, toate fiind situate in zona veche a orasului.

Organizatorii turului ciclist au promis participantilor ca ii vor spriji pentru construirea de piste pentru biciclete la Constanta. In acest scop, in centrele “I Velo” si in unitatile Raiffeisen Bank vor fi puse la dispozitie formulare de petitie, pe care orice locuitor al orasului le va putea semna, iar ulterior petitiile vor fi inaintate autoritatilor locale.

Actiunea desfasurata astazi reprezinta momentul inaugural al proiectului „Orasul pe bicicleta”, care se deruleaza la Bucuresti, Iasi, Brasov, Constanta si Cluj. In fiecare oras vor fi identificate traseele turistice care pot fi parcurse pe doua roti.

Urmatoarele momente ale acestui proiect sunt programate in 23 septembrie la Iasi, in 27 septembrie la Cluj-Napoca, in 30 septembrie la Brasov si la 1 octombrie 2011 in Bucuresti.

Tururile cicliste vor fi conduse de bloggerii Gabi Macovei, Adrian Ciubotaru, Cristian China Birta – „Chinezu”, Cabral Ibacka si Mihai Dobrovolschi.

Mihai Diac

Citeste si:

Raiffeisen Bank si cinci bloggeri renumiti cauta cele mai importante obiective turistice

spot_img

Ultimele știri