Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Bucurestenii iau cu asalt bicicletele I’Velo

450 de bucuresteni, de toate varstele, au folosit bicicletele din programul I’Velo, organizat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, in primele doua zile de la lansarea acestuia.

Centrul de bike-sharing din Parcul Herastrau a fost supraaglomerat in week-end. Aleea din zona Expo Flora unde se afla sediul I’Velo a fost, in anumite momente, efectiv blocata de vizitatori, care doreau fie sa inchirieze o bicicleta, fie sa-si compare “bicla” personala cu cele din programul I’Velo.

Au fost si situatii in care vizitatorii parcului veneau pe bicicletele personale, pe role sau pe trotinete si plecau pe bicicletele galbene I’Velo.

“Sambata am avut 118 solicitanti cu plata si 99 in regim gratuit, iar duminica am avut 174 cu plata si 30 in regim gratuit”, a precizat, pentru Green Report, Razvan Nastase, managerul proiectului de bike-sharing.

Aceste date, inregistrate la primul centru deschis in acest an – cel din Herastrau, sunt cu atat mai spectaculoase cu cat, in anul 2010, la debutul I’Velo, intregul program dispunea, in intreaga tara, de numai 200 de biciclete.

“I Velo are un succes mai mare decat ne-am asteptat”, a declarat Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank, pentru Green Report. In anul 2012, toate bicicletele din program sunt noi, sunt foarte confortabile si foarte frumoase, a explicat Corina Vasile.

“Suntem in al treilea an al programului I’Velo, peste 550.000 de oameni au utilizat pana acum bicicletele noastre. Anul acesta ne extindem la Timisoara. De dumneavoastra depinde sa ne extindem si in celelalte orase, sa facem presiuni asupra autoritatilor locale pentru a oferi conditii adecvate, pentru a infiinta piste pentru biciclete”, le-a spus Raluca Fiser, presedinte Green Revolution, zecilor de oameni veniti la deschiderea programului I’Velo 2012.

Tarifele de inchiriere pentru o bicicleta I’Velo sunt, in acest an, 4 lei /ora in Municipiul Bucuresti si 3 lei / ora in centrele I’Velo din Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi si Constanta.

Pentru a promova utilizarea bicicletelor pe termen lung, nu doar ca forma de agrement ci si ca mijloc de transport o inchiriere pentru 24 de ore costa numai 15 lei.

I’Velo se extinde in Banat

I’Velo este primul si cel mai mare proiect national de bike-sharing, fiind lansat de Green Revolution si Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010.

Anul trecut, bicicletele I’Velo au fost puse la dispozitia locuitorilor din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Iasi, in perioada martie – octombrie 2011, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend, in intervalul orar 10.00 – 20.00.

Premiera anului 2012 o reprezinta deschiderea centrului de inchiriere de la Timisoara. Ceremonia de lansare se va desfasura maine, 10 aprilie, incepand cu ora 11, in Parcul Justitiei. Printre invitati se numara si viceprimarul municipiului, Adrian Orza.

6 milioane de kilometri parcursi in numai un an

In perioada 2010-2011, romanii au petrecut pe bicicletele I’Velo peste un milion de ore si au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri.

Prin utilizarea transportului ecologic, pe doua roti, in locul autovehiculelor, romanii au facut o economie de peste 800 de tone la dioxidul de carbon emis in atmosfera.

De asemenea, proiectul a creat 70 de locuri de munca, iar marca a avut 5 milioane vizualizari si 500 de aparitii in mass-media romanesti si internationale.

Bicicletele I’Velo au fost folosite de peste 2500 de persoane la 32 de evenimente (Noptile Institutelor, Galeriilor, Bibliotecilor, Bucharest Summer University, Peninsula, Best’fest, Recicloniada, Let’s do it Cluj, Cursa ratustelor Oradea etc).

Partenerii I’Velo

Programul I`Velo, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Mihai Diac

Citeste si:

Debut cu soare pentru I’Velo 2012

I’Velo a luat startul din Herastrau

spot_img

Ultimele știri