Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Brazii romanesti nu mai prezinta interes

Romanii incep sa nu mai fie interesati de brazii romanesti. Vanzatorii ambulanti din piete vor comercializa pomi adusi din Olanda si Danemarca. In judetul Harghita directia Silvica va recolta aproximativ 60.000 de brazi. Iar pretul pomilor de Craciun va fi intre 60 si 90 de lei, informeaza Antena 3.

Reprezentantii directiilor silvice recunosc ca brazii din import sunt de calitate superioara fata de cei taiati din Romania, singurul dezavantaj fiind pretul. Tocmai pentru ca nu sunt la mare cautare, de la noi vor fi taiati mai putini copaci ca in anii trecuti.

Ca sa evite taierile ilegale, Directia de Control Silvic , politia si Jandarmeria vor spori controalele in zonele montane dar si in piete. Brazii cu provenienta legala se identifica prin sigilii. Si importurile vor fi controlate. Pomii adusi din Uniunea Europeana trebuie sa aiba actele de provenienta din statul din care au fost adusi, iar pentru cei recoltati din afara Uniunii comerciantii trebuie sa aiba o declaratie vamala de import.

Cei care nu respecta legea privind comercializarea brazilor risca amenzi de pana la 3.000 de lei.

spot_img

Ultimele știri