Borbely: Noua taxa auto, platita la vanzarea masinii de proprietarii vehiculelor aduse in tara inainte de 1 ianuarie 2007

Proprietarii tuturor masinilor aduse in tara inainte de 1 ianuarie 2007, si dupa aceasta data, vor trebui sa plateasca taxa de inmatriculare in noua forma propusa de Guvern. Masura se aplica in cazul celor care si-au cumparat masini si nu au achitat taxa in forma ei de pana acum, iar banii vor fi platiti la vanzarea vehiculului, relateaza Mediafax.

"Noua forma a taxei auto va viza toate masinile aduse in tara inainte de 1 ianuarie 2007 pentru care nu s-a platit taxa. Taxa va fi platita de vanzator la momentul la care se va face tranzactia", a declarat, azi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

Borbely nu a dorit sa ofere mai multe detalii despre taxa auto si a precizat sa Guvernul va lua o decizie finala in acest sens in sedinta de miercuri.

Liderii coaliției au discutat inca de luni, si s-au declarat de acord cu introducerea taxei auto si pentru masinile intrate in tara inainte de intrarea în vigoare a acesteia. Executivul va decide acum si cu cat se va reduce taxa, iar masura de reducere se va aplica in cazul tuturor masinilor, pentru a evita o noua discriminare, a spus Borbely.

Foto: ftr.ro

spot_img

Ultimele știri