Berarii britanici si-au asumat zece angajamente de sustenabilitate care sa ii ajute sa imbunatateasca fiecare aspect al impactului ecologic pe care il are activitatea lor.
Angajamentele au fost incluse intr-un raport realizat de British Beer and Pub Association si includ o reducere de 17,5% a emisiilor de dioxid de carbon, precum si o eficientizare cu 11% a consumului de apa pana in 2020.
Daca membrii asociatiei – circa 34.000 de berari si baruri din Marea Britanie – vor indeplini aceste angajamente, acestia ar depasi tintele impuse de catre guvern. Astfel, comparativ cu nivelul din 1990, emisiile de dioxid de carbon produse de industria berii ar scadea cu 67%, iar consumul de apa folosita pentru producerea unui litru de bere ar scadea cu 42%.
„Producerea berii este o industrie mare in Marea Britanie si recunoastem ca jucam un rol important in performantele de mediu ale tarii. Recunoastem ca putem face mai multe pentru a scadea consumul de energie si apa si ne angajam de asemenea sa reducem deseurile din ambalaje, incurajand reciclarea si reducand greutatea sticlelor si dozelor noastre”, a declarat Brigid Simmonds, presedintele Asociatiei Berarilor.