Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

„Think Green: Targul eco”, care promoveaza un comportament responsabil fata de mediu

ONG Mare Nostrum a organizat  in curtea Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta evenimentul „Think Green: Targul eco”. Scopul acestui eveniment a fost cresterea gradului de constientizare a comunitatii locale cu privire la modul in care produsele handmade pot reprezenta o solutie de a fi eco in fiecare zi. La targ au participat artisti handmade, dar si membri ai comunitatii locale.

Artistii au incercat sa promoveze reutilizarea materialelor, prin transformarea lor in obiecte de arta, ca exemplu de comportament responsabil fata de mediu.

Ca urmare a donatiei de participare a artistilor a fost stransa suma de 1.340 de lei. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achizitionarea materialelor suport pentru institutiile de invatamant care se vor implica in concursul „Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat!” din anul scolar 2011–2012.

„Implicarea artistilor handmade in cadrul evenimentului a fost destul de mare, avand in vedere faptul ca la targ s-au inscris 35 de artisti. Obiectele eco, creatie proprie, au fost expuse, spre vanzare, banii obtinuti ramanandu-le artistilor participanti. Doresc sa mentionez faptul ca donatia de participare urmeaza a fi folosita de Mare Nostrum doar pentru concursul amintit. Din punctul nostru de vedere a fost un eveniment reusit. Speram sa avem posibilitatea de a-l permanentiza, la fel ca pe alte evenimente ale noastre. Le multumim, pe aceasta cale, participantilor si speram ca ne vor fi alaturi si la anul. Nu ii uitam, insa, nici pe oamenii minunati de la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, care ne-au pus bucurosi spatiul la dispozitie si care ne ajuta de cate ori avem nevoie ”, a declarat Andreea Ionascu, coordonatorul evenimentului.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri