Basescu: Delta Dunarii va fi promovata ca obiectiv turistic in acest an

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, ca Delta Dunarii va face obiectul unei promovari in acest an, recunoscand ca pana in prezent aceasta a fost prea putin promovata ca obiectiv turistic, informeaza Agerpres.

"Din pacate, pana anul acesta, s-a facut foarte putin pentru promovarea Deltei ca obiectiv turistic. Incepand din decembrie 2008, s-a infiintat un Minister al Turismului, care are ca principal obiectiv promovarea valorilor turistice ale Romaniei. Sigur, in aceste valori nu intra infrastructura rutiera inca slaba, dar obiectivele turistice cum ar fi Delta Dunarii, Dunarea in ansamblu vor face cu certitudine obiectul unei promovari in acest an", a spus seful statului in cadrul declaratiilor oficiale, cu ocazia vizitei printului Albert al II-lea de Monaco.

Traian Basescu a precizat ca scopul acestei vizite il reprezinta consolidarea dialogului politic la nivel inalt si stimularea cooperarii dintre cele doua tari. Cei doi sefi de stat au convenit sa-si acorde sprijin reciproc pentru proiectele din Marea Mediterana si Marea Neagra.

"Am subliniat ca optiunea noastra pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de sera o constituie folosirea energiei nucleare, dezvoltarea transporturilor de marfuri pe Dunare si valorificarea resurselor de energie eoliana", a precizat Basescu.

spot_img

Ultimele știri