Angajatii Petrom sprijina societatea civila

Peste 20 de ONG-uri au fost prezente la sediul Petrom City din Bucuresti, unde a avut loc o campanie de promovare, in randul angajatilor companiei, a redirectionarii a 2% din impozitul pe venit catre societatea civila din Romania.

Proiect de 30.000 de euro

Costurile aproximative alocate intregului proiect al companiei petroliere, Petrom, se ridica la 30.000 de euro. Grupul numara, in toata tara, aproximativ 20.000 de angajati, iar in sediul Petrom City lucreaza 2.500 de oameni.

Proiectul Petrom include materialele de comunicare interna, distribuite in toata tara, o caravana mobila prezenta in 14 sedii, prelucrarea  formularelor si trimiterea lor catre administratiile financiare, cat si un studiu realizat in intern si in extern, pe un esantion reprezentativ de 100 de organizatii nonguvernamentale.

„Aceasta campanie este deja o traditie pentru comunitatea Petrom. De cinci ani ne implicam in sustinerea societatii civile prin promovarea prevederii 2%. Anul acesta suntem si la a doua editie a targului de ONG-uri care da posibilitatea colegilor nostri sa interactioneze direct cu ONG-urile si sa afle despre cauzele pe care le sustin. Prin acest demers ne dorim sa sustinem acele programe ale societatii civile care conteaza pentru Romania, prin implicarea directa a angajatilor nostri”, a declarat, pentru Green Report, Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare Petrom.

Anul trecut, peste 1.500 de angajati ai companiei Petrom au sustinut societatea civila romaneasca prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit.

Peste 150 de organizatii active, la nivel national

Campania de constientizare in randul angajatilor Petrom se deruleaza in perioada 19 – 23 martie la nivelul intregii companii, care a reunit in materialele informative  peste 150 de organizatii active la nivel national si local (in comunitatile in care compania isi desfasoara activitatea), in domenii precum educatie, sanatate, protectia mediului si programe sociale.

Printre cele peste 20 de ONG-urile prezente la targul din Petrom City s-au aflat Fundatia Pentru SMURD, Organizatia Salvati Copiii sau Let’s Do It, Romania!.

Andrei Casulean este reprezentant al Let’s Do It Romania! si se afla pentru prima oara la targul Petrom, despre care sustine ca este o initiativa deosebita, mai ales prin faptul ca ajuta ONG-urile sa-si faca publice cauzele si activitatea.

“Targul de ONG-uri al Petrom reprezinta o sansa pentru noi de a ne face cunoscute initiativele, dar si o oportunitate de a vorbi direct cu angajatii care vor sa redirectioneze 2% din venitul lor spre societatea civila”, a declarat, pentru Green Report, Andrei Casulean, reprezentantal organizatiei de mediu Let’s Do It Romania!.

Fundatia pentru SMURD isi ia avion din 2%

Fundatia pentru SMURD a participat, de asemenea, la targul Petrom si s-a bucurat de un real succes in randurile angajatilor companiei. In doar cateva ore de la deschidere, la standul SMURD au fost depuse peste 40 de declaratii prin care cei 2% urmeaza sa fie redirectionati catre salvatorii SMURD.

“In fiecare an, eu am redirectionat cei 2% in contul Fundatiei pentru SMURD, deoarece consider ca acest serviciu de urgenta este deosebit de util societatii, insa initiativa Petrom de a reuni cat mai multe ONG-uri este laudabila pentru ca ne ajuta pe multi dintre noi sa cunoastem indeaproape ce fac aceste organizatii”, a declarat, pentru Green Report, Daniel Burlacu, angajat Petrom.

Initiativa Petrom a fost apreciata si de reprezentantii Fundatiei pentru SMURD, care s-au bucurat de multa simpatie din partea angajatilor care au asistat  la cateva demonstratii de prim-ajutor.

“Banii primiti din partea societatii civile in perioada 2010-2012, din redirectionarea impozitului de 2%, insumeaza aproape 1 milion de euro si vor fi folositi de fundatia noastra pentru achizitionarea unui avion”, a declarat, pentru Green Report, Tiberiu Fechete, director administrativ Fundatia pentru SMURD.

Caravana mobila si 14 puncte de lucru

Pentru facilitarea procesului de redirectionare, o caravana mobila a vizitat 14 puncte de lucru Petrom din tara.

Angajatii au fost informati despre organizatiile nonguvernamentale active in comunitatea lor.

Ei au fost sprijiniti, de asemenea, in procesul de redirectionare, iar toate formularele completate au fost colectate de catre organizatori pentru a fi trimise catre administratiile financiare corespunzatoare.

Grupul Petrom a inregistrat anul trecut un profit-record in crestere cu 72%, de 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare castig inregistrat vreodata de o companie din Romania, si vanzari  in valoare de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde euro).

In ultimul trimestru din 2011, Petrom a obtinut un profit de 838 milioane lei, in crestere cu 8% fata de perioada corespunzatoare din 2010, la vanzari de 6,39 miliarde de lei, mai mari cu 17%.

Studiu Petrom

Conform unui studiu desfasurat anul trecut în Petrom City

-peste 50% dintre angajații chestionați au ales să sprijine sănătatea;
-10%, protecția copilului;
-8%, educația;
-6%, cauzele sociale;
-4% au susținut cultura sau persoanele cu dizabilități;
-3%, protecția animalelor;
-2%, protecția mediului
;
-9% s-au îndreptat spre alte cauze.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri