Achizitia de combustibili pentru programul de iarna 2011-2011, estimata la 5,69 miliarde lei

Necesarul total de finantare a programului de iarna 2011 – 2012, pentru achizitia de combustibili, este estimat la 5,694 miliarde lei, potrivit unui proiect de unui proiect de Hotarare de Guvern elaborat de Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Suma estimata in document este compusa din sursele proprii si credite interne. Astfel, 4,323 miliarde lei sunt estimati pentru producatorilor de energie electrica si termica, entitati economice de sub autoritatea MECMA, iar 1, 371 miliarde lei pentru producatori de energie electrica si termica, entitati economice din administrarea Consiliilor Judetene si Locale.

“In vederea asigurarii unei fiabilitati superioare, imbunatatirea performantelor tehnice ale echipamentelor si reducerea consumurilor specifice, operatorii din sectorul energetic au inceput pregatirile pentru iarna 2011 – 2012 prin elaborarea unor programe de reparatii, care prevad activitati corespunzatoare specificului de activitate, unele fiind deja in curs de realizare”, se arata in textul proiectului.

Valoarea totala preliminata a lucrarilor de reparatii necesare pentru iarna 2011 – 2012, este de circa 485 milioane lei.

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri