Branzeturi de Harghita si carnati la topor din Bucovina, in august la Slow Food

Editia din august a Targului de produse traditionale „Roadele Pamantului” incepe la Brasov sambata, 29 august, si aduce 25 de producatori din toata tara.

Targul, care se desfasoara cu regularitate la sfarsitul fiecarei luni, are loc in zilele de 29 si 30 august in curtea Bibliotecii Judetene Brasov si este deschis intre orele 10.00-16.00.

Invitatul special al acestui targ va fi domnul Constantin Mirel Popa, un mic producator de legume si fructe din centrul Brasovului. El va oferi celor interesati informatii despre propria sa gradina organica de legume si zarzavaturi situata in spatele casei sale din Brasov. Datorita productiei mici, producatorul va oferi doar sansa de a degusta produsele sale, el fiind in primul rand interesat de a-i incuraja pe brasoveni sa cultive legume si zarzavaturi pentru consumul propriu.

Printre principalele atractii ale targului se numara carnati la topor de Bucovina, branzeturi de Harghita, Bran, Mesendorf sau Rotbav, jumari de Baia Mare, cremvursti de Codlea, afine si dulceturi de Zetea, miere de Farsig, magiun de Topoloveni, gemuri de Saschiz, pastrav afumat in cetina de Berivoi, suc de mere de Hateg, palinca de Zalau, plante medicinale si aromatice de Ilfov.

Duminica, de la ora 12.00, un brunch traditional este organizat la Bistro de l’Arte (Piata Enescu 11bis). O selectie a celor mai bune produse de la targ va fi pregatita pentru un mic dejun consistent, iar pretul bufetului este de 25 de lei de persoana.

Gandit ca o actiune lunara, targul Slow Food este o piata volanta unde toate produsele sunt vandute de catre producatori sau de reprezentanti directi ai acestora. De-a lungul procesului de selectie a participantilor, producatorii au trebuit sa faca dovada ca alimentele pe care le comercializeaza sunt realizate folosindu-se doar produse 100% naturale, fara adaosuri si aditivi artificiali.

spot_img

Ultimele știri