Masa de Paște bogată în E-uri, zahăr și sare

Dacă pentru masa de Paște preferați produsele ambalate și semipreparate atunci  este important să citiți cu atenție etichetele. Uneori această masă poate ajunge să conțină ingrediente și E-uri care pot fi dăunători pentru sănătate, potrivit InfoCons.

Adesea un aperitiv format din pâine, mezeluri și sosuri de ketchup, muștar și maioneză. poate ajunge până la 83 aditivi alimentari, 31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare, iar lista continuă.

Cozonacul, înghețata, bomboanele de ciocolată, croissantul cu ciocolată sau iaurtul cu fructe, pot veni cu până la 40 E-uri și 116,1 grame de zahăr doar pentru desert.  Pe lângă acestea, veți consuma cu siguranță și un suc, o bautura energizanta sau poate o bere cu fructe, adăungându-se încă 29 E-uri și  22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert consumați 69 E-uri și 138, 8 grame de zahăr.

Dacă după masă obișnuiți să folosiți o gumă de mestecați, atunci veți adăuga în alimentație 11 aditivi alimentari.

Făcând calculul, aflăm că Masa de Paște s-a transformat într-un festin de E-uri (aditivi alimentari), sare și zahăr!  Până la 163 E-uri31,6 grame de sare și 208,6 grame de zahăr pentru o masa de sărbătoare cu doar câteva produse pe lângă care se pot adăuga multe altele.

spot_img

Ultimele știri