Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Un magazin din Toronto oferă alimente în schimbul unei donații opționale

Magazinul Feed It Forward din Toronto permite clienților să plătească doar cât își permit, pentru a evita risipa alimentară și a susține oamenii nevoiași.

Magazinul funcționează după conceptul „plătește cât poți” („pay what you can”). Alimentele sunt donate de către magazine alimentare, fermieri, brutării, distribuitori și restaurante din zonă. Cumpărătorii pot lua produse pentru ei și familiile lor care să acopere hrana pentru o zi și trebuie să noteze produsele pe care le-au luat, alături de nume și informații de contact. La sfârșitul zilei, alimentele nevândute sunt duse la un adăpost pentru oamenii străzii.

Magazinul este primul de acest fel din Toronto și a fost deschis la începutul acestei luni cu ajutorul bucătarului Jagger Gordon și a unei echipe de voluntari.

Gordon, care conduce programul Feed it Forward, a explicat pentru The Guardian că 40% dintre alimentele produse în Canada ajung la groapa de gunoi, însumând pierderi de 31 miliarde de dolari în fiecare an. 1 din 7 canadieni, adică 4.9 milioane de oameni, trăiesc în sărăcie.

Conform lui Gordon, până la 450 kg de alimente pe zi sunt salvate de la groapa de gunoi, fiind oferite în cadrul magazinului. Acesta este deschis în fiecare zi a săptămânii și oferă o gamă largă de produse. Clienții pot oferi atât cât consideră pentru produse. În cazul în care clienții nu au deloc bani, vor primi produsele gratuit.

vegis.ro

Gordon speră că magazinul va deschide calea către alte astfel de inițiative în alte locuri ale lumii.

„Este vorba despre educarea oamenilor în legătură cu modurile în care proiectul poate fi implementat deoarece avem atâtea alimente care se risipesc. Vreau să le arăt oamenilor că acest model poate funcționa.”

Costurile de funcționare ale magazinului sunt reduse pentru că alimentele sunt donate, iar angajații lucrează pe bază de voluntariat. Costurile suplimentare sunt acoperite de donații online, strângeri de fonduri și fonduri de la afacerea de catering a lui Gordon.

În cadrul Feed It Forward, Gordon a lansat anul trecut un restaurant care funcționează după același concept.

spot_img

Ultimele știri