Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Esti flexitarian si nu stii? Ca sa afli, fa testul!

Nici vegetarian, nici carnivor, flexitarianul este o persoana care consuma multe legume, dar nu renunta definitiv la carne, dieta sa fiind flexibila.

Aceasta noua tendinta, numita flexitarianism, termen folosit in SUA pentru a denumi obiceiul de a manca mai multe fructe si legume, fara a renunta insa la carne, este mai putin radicala si permite, ocazional, si o portie de friptura sau delicatese din carne.

Carnea rosie emite tone de metan si de dioxid de carbon, pasarile sunt crescute in baterii, pestii sunt hraniti cu antibiotice, iar consumul, in exces, al tuturor acestor produse dauneaza sanatatii si mediului.

Pentru industria carnii insa, aceasta tendinta are un impact negativ, deoarece, potrivit unui studiu publicat de Euromonitor International, vanzarile de carne au crescut in perioada 2005-2010, cu 14%, in timp ce vanzarile la legume ori la alte surse de proteine vegetale au inregistrat o crestere de 18%.


Flexitarianul, varul vegetarianului

 

Flexitarianul nu mananca zahar alb, faina alba, paine alba sau alimente reciclate, fara insa a-si face un obicei din asta. El este doar atent la alimentele pe care le consuma, isi prepara singur hrana si merge foarte rar la Mac Donald’s.

Dar pentru sanatate, cat si pentru mediul inconjurator flexitarianismul se dovedeste benefic, deoarece un flexitarian este adeptul agriculturii ecologice, al comertului cu produse locale sau al ambalajelor reciclabile.

Flexitarianul isi limiteaza, de asemenea, consumul de grasimi saturate, unt, branza ori carne, preferand uleiul de masline, legumele si fructele de sezon.

 Poti sa afli daca urmezi aceasta tendinta doar printr-un simplu test.

Test

In frigider, ai:

a) legume proaspete si iaurt
b) semnite germinate si tofu
c) jambon, cotlet, sunca

La restaurant, comanzi:

a) salata de cruditati cu pui
b) doar o salata verde, nimic altceva cu carne sau peste
c) friptura

Prietenii te invita la un gratar:

a) mananci o bucatica de carne pe gratar, dar langa ea ai multe legume
b) ii refuzi
c) nu pierzi ocazia de a te afla langa gratarul fumegand ca sa prinzi cea mai buna portie

Daca ai un maximum de a, spre surprinderea ta, esti flexitarian. Acasa nu mananci sau mananci destul de rar carne, dar nu refuzi cand mergi in vizita sau la vreun eveniment carnea alba. Deci esti in tendinte!

Daca ai un maximum de b, esti vegetarian, in concluzie refuzi categoric sa mananci carne, in orice situatie, deoarece sacrificarea animalelor te revolta in orice conditii.

Daca ai un maximum de c, esti carnivor convins si nimic nu te poate impiedica sa savurezi o friptura rumenita sau o ceafa bine facuta pe gratar.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri