Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

CE: Reguli mai stricte pentru etichetarea alimentelor

Comisia Europeana intentioneaza sa inaspreasca reglementarile cu privire la etichetarea produselor agroalimentare, mai cu seama  in ceea ce priveste mentionarea tarii de origine, a declarat astazi comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorului, Tonio Borg. Declaratia a fost facuta la cateva ore dupa reuniunea de la Bruxelles, prilejuita de scandalul carnii de cal.

Este evident ca intr-un anumit punct a fost neglijata etichetarea  sau, poate, intentionat nu a fost trecuta tara de de provenienta a carnii. Tocmai de aceea, vom examina posibilitatea de a extinde etichetarea, mai ales la produsele din carne ”, a spus Tonio Borg, citat de 20minutes.fr.

Potrivit lui Borg, toate tarile prin care a trecut carnea de cal sunt suspecte de declansarea acestui scandal si este nedrept sa fie aratat cu degetul doar un anumit stat.

Dupa ce burgerii unui lant comercial au fost retrasi de pe piata, deoarece s-a descoperit ca au fost contaminati cu carne de cal, a venit randul lasagnei congelate. In unele pachete Findus a fost descoperita carne de cal in proportie de 100%. Spanghero, furnizorul francez de carne pentru lasagna marca Findus, a afirmat ca intentioneaza sa dea in judecata producatorul roman de la care s-a aprovizionat, in cazul in care ar fi vorba despre carne de cal.

Premierul Victor Ponta, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, si comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos au precizat insa ca, din toate verificarile efectuate de catre autoritatile de la Bucuresti, fara a avea sesizari oficiale, rezulta ca nu exista niciun fel de incalcare a regulilor europene de catre firme din Romania sau pe teritoriul Romaniei.

spot_img

Ultimele știri