Capital: Smithfield Foods reporneste combinatul de procesare a carnii de la Timisoara

Compania americană Smithfield Foods a anunțat că repornește combinatul de procesare a cărnii de porc pe care îl deține în România, după ce UE a ridicat interdicția la exportul de carne și preparate din carne de porc românești timp de nouă ani, informează Agerpres.

Smithfield Foods a introdus un software de gestionare mai bun, precum și capacități analitice în SUA, pentru a ajuta la accelerarea timpului pe piață.

Noul sistem de producție va oferi operatorilor mai multe informații privind mișcarea carcaselor de animale în combinat și va permite companiei să reacționeze mai rapid în cazul în care va apărea un focar de gripă porcină așa cum s-a întâmplat cu cel care a afectat fermele românești ale Smithfield în 2007.

Exportul cărnii de porc din România a fost interzis în UE în 2003, după semnalarea unor focare de pestă porcină. UE a ridicat interdicția pe 6 decembrie 2011, după ce autoritățile române au demonstrat că au crescut standardele de siguranță. După instituirea interdicției, Smithfield, cel mai mare procesator de carne de porc la nivel mondial, a produs în România numai pentru piața internă.

Focarele de gripă porcină înregistrate la Smithfield în 2007 au provocat companiei pierderi de 13 milioane de dolari, având în vedere că abatorizase peste 50.000 de porci, reducând brusc câștigurile în acel trimestru. Profitul companiei a revenit în 2008.

Citeste mai mult pe capital.ro

spot_img

Ultimele știri