Armata norvegiana lupta impotriva schimbarilor climatice

Angajata in lupta cu un inamic de tip nou, si anume schimbarile climatice, armata norvegiana a anuntat  ca in fiecare zi de luni va exclude din meniu carnea, masura care ii va permite sa economiseasca 150 de tone de carne pe an contribuind, astfel,  si la diminuarea emisiilor de CO2.

Nu economiile reprezinta  motivul pentru care militarii norvegieni doresc sa renunte o data pe saptamana la carne. Este o masura pe care o luam, in primul rand, pentru protectia mediului, deoarece trebuie sa fim mult mai atenti si respectuosi fata de natura”, a spus Eystein Kvarving, purtatorul de cuvant al armatei norvegiene.

Organizatia norvegiana de mediu, Viitorul este in mainile noastre, a felicitat armata pentru decizia  luata si, mai ales, pentru hotararea de a lupta in acest mod impotriva schimbarilor climatice.

Armata Norvegiei merita lauri pentru aceasta decizie si, mai ales, pentru faptul ca ia in serios efectele schimbarilor climatice impotriva carora a hotarat sa lupte renuntand o data pe saptamana la consumul de carne”, a subliniat Arild Hermstad, presedintele ONG-ului norvegian.

Potrivit organizatiei ecologiste, un locuitor din Norvegia mananca, in medie, in timpul vietii sale, aproximativ 1.200 de animale, dintre care 1.147 de pui, 6 vaci, 22 de oi si 3 cerbi.

spot_img

Ultimele știri