Alimentele organice se vand tot mai putin

Vanzarile de alimente organice au scazut mai mult decat oricand in ultimii 10 ani, pe masura ce cumparatorii cer preturi mai mici, informeaza The Guardian.

Potrivit companiei TNS de cercetare a pietei, cheltuielile pe alimente si bauturi organice au scazut de la aproximativ 100 milioane de lire sterline pe luna, cat s-a inregistrat la inceputul anului, pana la 81 milioane de lire, in urma cu patru saptamani. Cele mai putin cumparate au fost ouale, urmate apoi de produsele lactate, fructe, legume si carne de pui.

Cativa fermieri renunta la productiile organice pentru a reduce costurile, iar altii nu se mai ridica la standardele necesare intrarii pe piata.

„Se observa cu siguranta o scadere. Intrebarea este daca va mai exista o crestete, sau va fi pur si simplu inceputul sfarsitului alimentelor organice”, a spus Edward Garner de la TNS.

Uniunea nationala a fermierilor arata ca membrii sai au avut parte de cereri tot mai putine, in special de oua si carne de pui.

spot_img

Ultimele știri