800.000 de masini scoase din circulatie in Beijing

Autoritatile din Beijing au introdus din nou restrictii de circulatie pentru automobile in functie de numarul de inmatriculare pentru a reduce nivelul poluarii din oras. In urma restrictiilor, pana la 800.000 de masini au fost scoase, luni, din circulatie, informeaza agentia chineza de presa Xhinua.

Astfel de masuri au fost introduse si in timpul Jocurilor Olimpice, cand nivelul de poluare a scazut. Masura presupune ca fiecare automobil sa nu circule o zi pe saptamana.

Luni, in prima zi de aplicare a restrictiei, au voie sa circule numai masinile ale caror numere se termina in unu sau sase. Marti, va fi randul celor cu doi si sapte sa nu circule. Restrictia va fi valabila timp de sase luni, pana in luna aprilie a anului viitor.

Populatia chineza vrea sa revina la zilele din timpul Olimpiadei din august cand nivelul poluarii era mult mai scazut, iar strazile orasului erau mai putin zgomotoase. Cu toate acestea, majoritatea chinezilor nu sunt de acord cu noua masura pe motiv ca este prea complicata.

Autoritatile chineze spera ca restrictia impusa sa reduca cu 6,5% numarul de masini care circula pe strazile Beijingului.

spot_img

Ultimele știri