Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

700.000 de lei pentru inchiderea primei gropi de gunoi din judetul Salaj

Groapa de gunoi a orasului Simleu Silvaniei este prima din judetul Salaj care va trebui inchisa, in mai putin de doi ani, insa suma necesara este foarte mare si nu poate fi suportata din bugetul local. Primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, a declarat, joi, ca, in conformitate cu negocierile incheiate cu Uniunea Europeana, groapa de gunoi a orasului trebuie sa fie inchisa pana la mijlocul anului 2009.

Din estimarile facute, suma necesara pentru ca operatiunea sa nu depaseasca termenul stabilit se ridica la aproximativ 700.000 de lei. Septimiu Turcas a adaugat ca suma reprezinta a saptea parte din veniturile proprii ale primariei pe un an intreg, venituri in valoare de cinci milioane de lei.

Primarul Turcas a explicat ca in acest fel este practic imposibil ca suma respectiva sa poata fi suportata din bugetul local, motiv pentru care a cerut sprijin din partea Guvernului, dar pana acum n-a primit niciun fel de raspuns.Problema gunoaielor menajere in Simleu Silvaniei nu va fi insa rezolvata nici dupa inchiderea gropii de gunoi a orasului.

Asa cum explica primarul Septimiu Turcas, la nivelul judetului Salaj nu este inca solutionata chestiunea managementului integrat al deseurilor. In aceasta situatie, orasul va fi nevoit sa amenajeze un alt loc de depozitare a deseurilor menajere, lucru ce va fi facut, probabil, impreuna cu una dintre comunele mai apropiate.

Foto: highland-energy.com

spot_img

Ultimele știri