Peste 15 mii de hoteluri adopta Initiativa de Masurare a Carbonului

Peste 15.000 de hoteluri din lume au adoptat „Initiativa de masurare a carbonului” (HCMI), metodologie care le ofera pentru prima data posibilitatea de a-si calcula si transmite amprenta de carbon datorata cazarii si evenimentele hoteliere, intr-un mod adecvat si transparent.

Aceasta importanta realizare este rezultatul a luni de munca asidua depusa de grupul de lucru ai Parteneriatului International de Turism, World Travel & Tourism Council si 23 de companii de ospitalitate la nivel mondial in rularea metodologiei pe proprietatile lor si transmiterea initiativei unei game largi de parti interesate incluzand asociatii profesionale, organisme de certificare si clienti corporativi.

David Scowsill, presedinte si CEO al WTTC

Initiativa de masurare a carbonului (HCMI) este un exemplu fantastic prin care cele mai mari hoteluri din lume isi lasa diferendele competitive la o parte pentru a lucra impreuna in interesul industriei globale”, relateaza David Scowsill, presedinte si CEO al WTTC.

Versiunea 1.1 a metodologiei a fost emisa pe data de 5 iunie pentru a marca Ziua Mondiala a Mediului. Aceasta ultima versiune ofera o mai mare claritate in raportarea emisiilor si a fost simplificata cuprinzand tabele cu factori de emisii accesibile.

HCMI, metodologie gratuita si voluntara, a fost dezvoltata pentru a fi suficient de solida in respectarea standardelor globale de raportare de carbon, dar destul de practice pentru ca orice hotel sa o puna  în aplicare, de la hoteluri cazino colosale la cazare tip bed & breakfast.

Grupul de lucru responsabil in elaborarea metodologiei cuprinde companii hoteliere internationale precum Accor,  Beijing Tourism Group, Carlson Rezidor Hotel Group sau Hilton Worldwide.

Iulia Albu

spot_img

Ultimele știri


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2357 Stack trace: #0 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2357): fclose(false) #1 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2117): wp_cache_get_ob('<!doctype html ...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!doctype html ...', 9) #3 /home/greenreport/public_html/wp-includes/functions.php(5349): ob_end_flush() #4 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(334): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/greenreport/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/greenreport/public_html/wp-includes/load.php(1252): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2357