4.000 de kilometri parcursi cu ulei alimentar uzat

Opt echipe au terminat un raliu de 4.000 kilometri, intre Londra si Atena, cu masini alimentate cu ulei de gatit uzat. Aceasta initiativa are scopul de a promova biocarburantii ieftini si prietenosi cu mediul, informeaza Reuters.

Cursa "Grease to Greece", initiativa londonezului in varsta de 34 de ani, Andy Pag, a purtat intr-o misiune de traversare a Europei incarcandu-si masinile cu ulei uzat de la restaurantele, cafenelele si localurile fast-food din drumul lor.

Raliul s-a incheiat miercuri cu o ceremonie la Ambasada Britanica din Atena, unde ambasadorul Simon Gass a oferit premiul „Untura de Aur” echipei care a adunat cel mai mult combustibil in drumul sau.

Spre deosebire de raliurile conventionale, Pag a cheltuit numai 900 de dolari pe un Peugeot 405 second-hand si niciun ban pe combustibil de cand a plecat din Londra, economisind echivalentul pretului pe care l-a dat pe masina.

Un calator eco experimentat, Pag a ajuns pana in desertul Timbuktu din Mali, anul trecut, conducand un camion alimentat cu ciocolata uzata. Urmatorul lui plan este o calatorie in jurul lumii, anul viitor, folosind combustibil de aviatie din pungi de plastic reciclate.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri