4.000 de copaci plantati in doua zile la Hateg

Aproape 4.000 de copaci au fost plantati in doua zile de catre voluntarii organizatiei Copacul de Hartie intr-o zona din Hateg afectata de alunecari de teren. Copacii alesi pentru fixarea solului sunt salcami deoarece cresc repede si sunt nepretentiosi.

Primii 2.000 de puieti au fost plantati vineri, iar sambata au fost plantati 1.800. In sprijinul initiativei au venit aproape 100 de voluntari din toata tara printre care si reprezentantii organizatiei studentesti din Cluj Eco Step. "Ceea ce am plantat noi astazi este echivalentul a 40 de tone de hartie", a declarat pentru Green Report, Claudia Catana, coordonatoarea proiectului Copacul de Hartie. "In zona mai exista plantatii de salcami de 5 ani si de 7 ani, dovada ca nu muncim in zadar", a adaugat aceasta.

Actiunea de plantare a copacilor este organizata de Copacul de Hartie in colaborare cu Prefectura Hunedoara si conducerea Parcului National Retezat.

Claudia Catana a mai anuntat ca, pe viitor, va colabora cu Parcul National Retezat la plantari si actiuni de ecologizare.

 

spot_img

Ultimele știri