Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

29/11/07 Siemens a semnat cu Electrica

Siemens a semnat noi contracte cu filialele Electrica Distributie Transilvania Sud – Sf. Gheorghe si Electrica Distributie Muntenia Nord – Ploiesti

Grupul Power Transmission and Distribution din cadrul Siemens a semnat doua noi contracte cu filialele de distributie a energiei electrice Electrica Distributie Transilvania Sud din Brasov si Electrica Muntenia Nord din Ploiesti.

Proiectul modernizarii statiei electrice 110/20kV Sfantu Gheorghe este executat de un consortiu format din companiile SIEMENS SRL si EnergoBit Cluj si finantat prin credite contractate de fiecare participant din consortiu. Siemens va livra echipamentele si va realiza si implementa sistemul SCADA (Supervisory, Control And Data acquisition) , iar EnergoBit Cluj va asigura managementul lucrarii, proiectarea, constructiile – montajul si punerea in functiune.

"Statia Sf. Gheorghe este cea mai mare statie de distributie din zona. Ea reprezinta un important nod de interconexiune cu reteaua de 110kV si cu cea de distributie a energiei electrice, veche de 30 de ani , cu echipamente invechite fizic si moral. Ne bucuram ca putem astfel pune umarul la modernizarea infrastructurii din zona, misiune cu care Siemens se identifica atat la nivel local, cat si la nivel mondial", a declarat domnul ing. Petru Ruset, directorul diviziei Siemens PG/PTD (Power Generation/Power Transmission & Distribution) din cadrul companiei Siemens SRL.

Valoarea totala a contractului se ridica la aproximativ 6,2 milioane de Euro dintre care Siemens va acoperi aproximativ 4 milioane, partenerul EnergoBit acoperind diferenta. Contractul a fost semnat in luna august, are o garantie de 24 de luni de la punerea in functiune si are ca termen de executie 12 luni de la semnarea contractului.

"Ceea ce este inedit este noua modalitatea de plata pe care o oferim clientului, oferta care reprezinta o propunere unica pe care intentioam sa o propunem de acum incolo clientilor nostri. Astfel, Siemens sustine si financiar proiectul in plus fata de expertiza tehnica si de calitatea cu care ne-am obisnit partenerii din Romania", a declarat Andrea Hauleitner, director comercial al diviziei Siemens PG/PTD (Power Generation/Power Transmission & Distribution) din cadrul companiei Siemens SRL.

Contractul privind realizarea statiei de 110/20kV Ploiesti Crang cu Filiala de Distributie a Energiei Electrice Electrica Muntenia Nord, Sucursala Ploiesti, este executat de Siemens SRL in calitate de contractor general, avans alaturi si alti trei subcontractori.

Siemens SRL va livra echipamentele, protectiile, va pune in functiune statia si va realiza si implementa sistemul SCADA (Supervisory, Control And Data Aquisition). Contractul a fost semnat in luna septembrie a.c. si are termen de executie de 9 luni. Lucrarile sunt garantate 24 de luni de la punerea in functiune. Valoarea contractului se ridica la aproximativ 5.7 milioane de euro si beneficiaza de aceleasi conditii de plata avatajoase.

Statia Ploiesti Crang va alimenta parcul industrial "Crangul lui Bot" de langa Ploiesti (pe soseaua Ploiesti Targoviste, km 6) si va avea o putere instalata de 65 MVA. Proiectul va reprezenta o lucrare de la zero (greenfield), unde se vor regasi cele mai noi tehnologii SIEMENS.

Domeniul energetic face parte din cele trei mari directi in care Siemens doreste sa isi afirme competitivitatea si expertiza la nivel mondial, alaturi de domeniul medical si cel al solutiilor industriale.

Despre Siemens:

Siemens este cea mai mare companie din Romania care detine solutii inovatoare complete pentru urmatoarele segmente de activitate: Automatizari si Actionari, Energie, Solutii Industriale, Tehnologii pentru Cladiri, Transporturi, Solutii Medicale, Solutii si Servicii IT, Comunicatii si Iluminat. Siemens a inregistrat in Romania, in anul fiscal 2006, vanzari de 290,3 milioane de Euro. Cu o activitate de peste 100 de ani in Romania, Siemens are sediul central in Bucuresti, si o prezenta regionala in Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si are peste 3700 de angajati. Dintre cele 15 companii Siemens din Romania, cinci sunt unitati de productie si cercertare. Pentru mai multe informatii despre Siemens in Romania vizitati: www.siemens.ro

spot_img

Ultimele știri