29/06/2009 Fundatia TERRA Mileniul III – “Orasele Romaniei impotriva schimbarilor climatice: inainte si dupa Copenhaga 2009”

Fundatia TERRA Mileniul III a organizat in perioada 25-26 iunie, la Brasov, prima intalnire regionala din cadrul proiectului “Orasele Romaniei impotriva schimbarilor climatice: inainte si dupa Copenhaga 2009” (ORISC).

Intalnirea gazduita de Primaria Municipiului Brasov a reunit reprezentanti ai autoritatilor locale, ai Consiliilor Judetene, ai Agentiei de Protectie a Mediului, ai Agentiei locale de energie si reprezentanti ONG din Regiunea de Dezvoltare Centru.

In cadrul intalnirii a fost abordata tema legislatiei internationale, europene si romanesti in domeniul activitatilor legate de reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera (GES), dar si modalitatea cum autoritatile locale pot deveni factori de decizie importanti in procesul de combatere a schimbarilor climatice si pot elabora strategii locale de reducere a emisiilor de GES.

Intalnirea de la Brasov este prima dintr-o serie de 8 intalniri ce se vor desfasura in perioada iunie – decembrie 2009 in toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale tarii. In urma celor 8 intalniri, vor fi alese 2 orase pentru care se va realiza o strategie de reducere a emisiilor de GES pe baza unor inventare de emisii de GES.

Proiectul „Orasele Romaniei impotriva schimbarilor climatice: inainte si dupa Copenhaga 2009” este derulat de Fundatia TERRA Mileniul III in parteneriat cu Asociatia Municipiilor din Romania si finantat de Guvernele Islandei, Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

spot_img

Ultimele știri