Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

26/10/07 MMDD – Comisia de Mediu Romania – Ungaria

ATTILA KORODI: DUPA CINCI ANI DE COOPERARE STRANSA, ROMANIA SI UNGARIA DEFINESC DEJA PROIECTE PALPABILE IN DOMENIUL MEDIULUI

Attila Korodi, ministrul roman al Mediului si Dezvoltarii Durabile, a semnat vineri, 26 octombrie, in localitatea maghiara Eger, Protocolul celei de-a cincea sesiuni mixte romano-ungare, pentru realizarea prevederilor acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare, privind cooperarea in domeniul protectiei mediului.

In protocolul elaborat in urma sedintei de doua zile a comisiei mixte, protocol semnat de ministrii mediului Attila Korodi si Gabor Fodor, figureaza problematica investitiei de la Rosia Montana, organismele modificate genetic, sedinta de guvern comuna romano-maghiara din noiembrie, proiectele comune de protectie a mediului, pentru a caror realizare este necesara accesarea fondurilor europene, si cooperarea dintre parcurile nationale din cele doua tari.

„Ce am remarcat aici, la a cincea sedinta a comisiei mixte romano-maghiare de protectie a mediului, este ca acesta a devenit pentru noi toti un eveniment de la sine inteles. Experienta dobandita in decursul celor 5 ani a definit munca partilor romane si maghiare, in urma careia se nasc deja proiecte palpabile.” a declarat ministrul Attila Korodi.

Attila Korodi a subliniat importanta adoptarii raportului privind starea mediului din zona de frontiera romano-maghiara, document considerat drept baza unei cooperari ulterioare. Documentul redactat in trei limbi – romana, maghiara si engleza -, informeaza despre calitatea aerului si a apei, despre starea gestiunii deseurilor, despre problemele de zgomot si despre cele mai importante surse de poluare din zona de frontiera.

In cadrul reuniunii s-a realizat un acord de cooperare intre Parcul National Bukk si Parcul National Retezat. A fost pregatita si tematica de mediu a sedintei comune de guvern romano-maghiare, ce va fi organizata in luna noiembrie la Sibiu, iar ministrii Attila Korodi si Gabor Fodor au aprobat si proiectul memorandumului ce va fi semnat in cadrul sedintei comune de guvern.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri