26/05/2010 Eco Green City – Un nou fel de campanie sociala la Iasi, Luna Gesturilor Eco

Luna Gesturilor Eco este o campanie sociala inedita prin faptul ca isi propune sa imbine incurajarea comportamentului ecologic al iesenilor cu ajutorarea familiilor sarace din orasul nostru.

In cadrul Campaniei, ce se va desfasura sub deviza „Fii generos! Fii Eco!”, vor fi organizate o serie de actiuni de colectare a obiectelor care sunt inca utilizabile, cu scopul de a lansa o „economie a cadourilor”, menit sa contribuie la reducerea deseurilor si la scaderea nivelului de consumerism. Obiectele ce urmeaza a fi colectate sunt: carti, manuale, rechizite, jucarii, calculatoare, sau componente de calculator.

Proiectul are o puternica latura educativa, motivandu-i pe oameni, si in special pe copii, sa faca gesturi generoase. Ideea campaniei este ca oamenii sa renunte la bunurile pe care nu le mai folosesc si sa le ofere, in cadrul unui circuit de tip Freecycle, persoanelor care se confrunta cu dificultati materiale.

Luna Gesturilor Eco va debuta la Iasi pe 27 mai cu un mars. Participantii vor pleca la ora 10.00 din rondul de la Agronomie, punctul final al „Marsului Generozitatii” fiind Palatul Culturii. In perioada 1-15 iunie va avea loc colectarea obiectelor in punctele special amenajate in licee si scoli din Iasi (Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Colegiul National „M. Sadoveanu, Colegiul „C. Negruzzi”, Liceul „Garabet Ibraileanu”, Liceul de informatica „Gr. Moisil”, Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii, Grupul Scolar „N. Holban”, Grupul Scolar „V. Adamachi”, Scoala „I. Simionescu”, Scoala „ Alecu Russo”, Scoala „N. Iorga”, Scoala „O. Cazimir”, Scoala „St. Barsanescu”; Gradinita cu program normal nr. 13 Iasi), urmand ca in etapa 16-30 iunie acestea sa fie donate copiilor nevoiasi. Sediul central al campaniei este la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”.

„Multi dintre noi strangem obiecte care ne prisosesc. In acelasi timp, sunt persoane care ar fi bucuroase sa poata utiliza acele bunuri. Vrem sa punem bazele unui adevarat curent al reciclarii obiectelor de prisos.”, spune Nona Velescu, presedintele Asociatiei Parintilor – Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iasi, initiatoarea campaniei.

Tot ea face un apel catre toti iesenii: „Daca v-ati hotarat sa renuntati la vechiul computer, daca aveti componente de calculator care sunt in perfecta stare de functionare, daca vreti sa renuntati la lucrurile pe care nu le mai folositi, fie ele carti, rechizite, aparate electronice, jucarii, le puteti oferi altora care au mare nevoie. Gestul dumneavoastra generos conteaza!”

Printre partenerii campaniei se numara: Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Iasi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Directia de Asistenta Comunitara Iasi, Asociatia Ecologista Eco Green City, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iasi, Clubul Rotaract Iasi, Clubul Interact Iasi, Liga Studentilor – USAMV Iasi, PIM Copy Center.

spot_img

Ultimele știri