Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

25/11/2009 Rovana Plumb – Pentru adaptarea la efectele schimbarilor climatice e nevoie de un mecanism de finantare

Eurodeputata PSD Rovana Plumb, membra a Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara a Parlamentului European (ENVI) a depus marti o declaratie scrisa aferenta dezbaterii din plenul PE privind "Declaratiile Consiliului UE si Comisiei Europene – Pregatirea Summitului de la Copenhaga referitor la schimbarile climatice". Doamna Plumb a atras atentia asupra faptului ca, pentru adaptarea la efectele schimbarilor climatice, este nevoie de un mecanism de finantare, cu cifre exacte privind sumele ce trebuie investite in tehnologiile verzi generatoare de locuri de munca noi.

"Incalzirea globala implica, in prezent, doua probleme majore pentru omenire: pe de o parte necesitatea reducerii drastice a emisiilor de gaze cu efect de sera, iar pe de alta parte necesitatea adaptarii la efectele schimbarilor climatice. Avand in vedere ca avem un fenomen global si tinand cont ca UE este responsabila de numai 10% din emisiile globale gaze cu efect de sera generate la nivel mondial este important ca la Copenhaga, peste 2 saptamani sa obtinem un acord juridic global, obligatoriu", se arata in interventia scrisa.

"Pentru adaptarea la efectele schimbarilor climatice este nevoie de un mecanism de finantare, cu cifre exacte privind sumele ce trebuie investite in tehnologiile verzi generatoare de locuri de munca noi, atat de necesare in aceasta perioada de criza", considera europarlamentarul PSD.

Deputata europeana a salutat totodata participarea anuntata, la conferinta de la Copenhaga, a Presedintelui Obama, cu un mandat continand tinte clare de reducere a emisiilor, pe care si le vor asuma SUA.

spot_img

Ultimele știri