Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

25/10/07 MMDD – Friendly Business for the Danube

COMUNICAT DE PRESA

Bunele practici in domeniul protectiei mediului inconjurator la „Friendly Business for the Danube” pe 15 si 16 noiembrie

Bucuresti, 25 octombrie 2007.- Lucia Ana Varga, secretar de stat si presedinte al Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR) anunta organizarea conferintei „Friendly Business for the Danube”, pe 15 si 16 noiembrie la Bucuresti.

La initiativa Luciei Ana Varga, secretar de stat la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile si presedinte al ICPDR, se va organiza la Bucuresti, in perioada 15-16 noiembrie, conferinta „Friendly Business for the Danube”.

Presedintia romana la ICPDR a propus organizarea unei intalniri cu comunitatea de afaceri din bazinul Dunarii, respectiv cu cele mai importante companii transnationale care opereaza in zona.

Conferinta isi propune atragerea marilor companii in sprijinirea investitiilor de mediu pentru imbunatatirea calitatii apelor din bazinul fluviului Dunarea si semnarea unui angajament in acest sens.

De asemenea, se vor prezenta exemple legate de bunele practici de mediu implementate de companii care activeaza la nivel regional si cooperarea acestora cu ICPDR pentru promovarea educatiei ecologice si a respectului pentru valorile fluviului Dunarea.

In cadul conferintei se vor pune bazele unei colaborari permanente intre ICPDR si mediul de afaceri, in vederea realizarii unei dezvoltari durabile in bazinul fluviului Dunarea si pentru indeplinirea obiectivelor propuse in Directiva Cadru Apa.

La aceasta manifestare vor participa si Excelenta Sa, Donato Chiarini, reprezentant al Comisiei Europene in Romania, Lawrence Grant, director al Directiei Generale de Mediu a Comisiei Europene si Philip Weller, Secretar Executiv al ICPDR.

Reprezentantii firmelor care vor fi prezenti la eveniment vor discuta despre bunele practici pentru protectia mediului si vor prezenta exemple de actiuni care ajuta la pastrarea in bune conditii a bazinului hidrografic Dunarea.

Lucia Ana Varga a declarat ca: ” Prin acesta actiune dorim sa subliniem importanta implicarii mediului de afaceri, ca partener, in realizarea si implementarea Programului de masuri pentru un mediu curat si durabil in Bazinul Dunarii „.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri