Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

22/10/07 MMDD – Doua noi proiecte pe infrastructura de apa

DOUA NOI PROIECTE PE INFRASTRUCTURA DE APA AU FOST DEMARATE IN VESTUL TARII

Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, a predat astazi Conventiile de finantare pentru doua importante obiective destinate infrastructurii de ape, din judetele Timis si Arad. Astfel, 20 de milioane de lei au fost alocate municipiului Lugoj (judetul Timis), pentru reabilitarea sistemului de canalizare (etapa I), iar alte 4 milioane de lei vor permite realizarea statiei de epurare si a retelei de colectare ape uzate si pluviale din comuna aradeana Iratosu. Peste 80% din aceste sume vor fi acoperite de la bugetul central, finantarile urmand a se derula prin intermediul MMDD, diferenta urmand a fi cofinantata de primariile locale.

Cele doua obiective de investitii urmeaza sa fie finalizate pana la sfarsitul anului 2012. Ele fac parte dintr-un pachet amplu de lucrari in domeniul infrastructurii de mediu, cuprinzand 102 obiective de investitii, pe care guvernul Romaniei le-a aprobat la sfarsitul lunii august. La initiativa Ministerului Mediului, guvernul vine sa completeze, in acest fel, proiectele destinate infrastructurii de apa sustinute din fonduri europene, pentru care ministerul de resort are pregatite, in perioada 2007 – 2013, peste 3 miliarde de euro.

Intentia ministrului Attila Korodi este de a impulsiona acest proces, in conditiile in care, in prezent, doar putin peste jumatate din comunitatile din Romania au acces la infrastructura de apa si apa uzata. De la aparitia hotararii de guvern, ministrul mediului a participat la predarea a 14 conventii de finantare in intreaga tara, iar numarul total al conventiilor semnate deja se ridica la 41.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri