2.000 de pinguini morti in sudul Braziliei

Aproximativ 2.000 de pinguini au fost gasiti morti in statele din sudul Braziliei, Santa Catarina si Rio Grande do Sul, din cauza unei deversari de petrol de la un vas neidentificat, potrivit autoritatilor braziliene, citate de Earth Times. Sute de alte animale au supravietuit catastrofei si au fost ingrijite de experti in capitala statului Santa Catarina, Florianopolis, dupa ce au fost gasite acoperite de petrol.

Vasul responsabil pentru scurgere nu a fost identificat si nici locatia exacta a deversarii nu a fost gasita. „Nu exista nicio patrula in zona costiera ca sa ne putem face o idee asupra vasului care ar fi putut cauza aceasca scurgere. Pe aici trec sute de vase in fiecare zi si este foarte greu sa descoperim care dintre acestea este responsabil”, a spus sergentul Marcelo Duarte de la Departamentul de mediu din cadrul Politiei.

Centrul din Florianopolis de ingrijire a animalelor salbatice este supraincarcat. De regula, in aceasta perioada a anului 2-3 animale sunt ingrijite in acelasi timp. Insa de data aceasta expertii au avut de-a face cu 30-40 de animale acoperite cu petrol pe zi care aveau nevoie de curatare, consultare si analize.

Majoritatea animalelor care au supravietuit se afla intr-o stare foarte grava, iar biologi si veterinari din alte state braziliene au fost trimisi in ajutor.

Cand penele pinguinilor intra in contact cu petrolul, acestea isi pierd abilitatea de a pastra caldura. Animalele isi pierd si puterea de a inota din cauza ca devin mai grele.

spot_img

Ultimele știri