Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

19/10/07 MMDD – Conferinta la Targu Mures

Conferinta la Targu Mures

Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, sustine sambata, 20 octombrie, in municipiul Targu Mures, o conferinta de presa destinata prezentarii ultimelor acte normative initiate sau concretizate din initiativa Ministerului Mediului. Conferinta de sambata, 20 octombrie, se va desfasura incepand cu ora 15, intr-un spatiu neconventional, la intersectia strazilor Nicolae Grigorescu si Avram Iancu, din municipiul Targu Mures.

In acest perimetru, consiliul local al municipiului Targu Mures a aprobat concesionarea spre licitatie a unui spatiu, pentru constructia unui ansamblu de locuinte si a 200 de locuri de parcare, desi aceasta zona este declarata spatiu verde. Hotararea Consiliului Local a fost notificata (respinsa) de Institutia Prefectului Mures.
Ca urmare a aprobarii, in ultima sedinta de guvern, a unei Ordonante de Urgenta initiate de MMDD, vor fi interzise constructiile pe spatiile verzi existente deja in localitati. Actiunea ministrului Attila Korodi urmareste sa aduca in atentia publicului importanta noului act normativ, care va asigura protectia spatiilor verzi existente in localitati, dar va conduce si la marirea de 2-3 ori a suprafetelor acestor spatii verzi, in urmatorii 5 ani.

Conferinta de presa va finaliza participarea ministrului mediului la un tur al biciclistilor ce se va desfasura pe traseul P-ta Bolyai – str. Stefan cel Mare – B-dul 1 Decembrie – Pta Trandafirilor – str. Calarasilor – str. Nicolae Grigorescu – Casa Tineretului, tur care face parte dintr-o campanie de promovare a mijloacelor de transport alternative (biciclete), impotriva poluarii.

spot_img

Ultimele știri