Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

180.000 de pui de broasca testoasa au fost eliberati in Amazon

Mii de pui de broasca testoasa au luat cu asalt tarmul fluviului Amazon, deplasandu-se poticnit, dar energic spre apa. Evenimentul a reprezentat una dintre etapele proiectului ”Amazon” derulat de organizatia ”Testoasele Braziliei” . ONG-ul isi propune sa usureze prima parte a vietii pentru reptilele amenintate cu disparitia, care au suferit de pe urma exploatarii intense si a relelor tratamente la care au fost supuse de catre oameni.  

Proiectul ”Amazon” este sustinut de Ministerul de Externe al Braziliei si de localnici voluntari. Cele 180.000 de testoase din specia arraus au fost eliberate in fluviul Amazon, la cateva sute de mile de capitala statului federal Amazonas, Manaus. Proiectul isi propune sa creasca sansele de supravietuire a testoaselor, in contextul in care exemplarele acestei specii amenintate se reproduc cu dificultate si doar aproximativ 5% din pui supravietuiesc activitatilor umane si animalelor pradatoare.

La fel ca testoasele de mare, exemplarele arraus isi ingropa ouale in nisip si le parasesc. Aceasta vulnerabilitate le-a facut pentru multa vreme o tinta usoara pentru pradatori si oameni. Când colonistii europeni au sosit in regiune si a descoperit ouale de broasca testoasa, acestea au devenit rapid o delicatesa culinara in inalta societate. Ouale au fost, de asemenea, exploatate pentru producerea uleiului, folosit pentru lampile de iluminat inainte de aparitia kerosenului.

De la formarea sa, in 1979, proiectul a ”crescut” aproximativ 40 de milioane de pui de testoasa, din 70 de specii diferite.

Foto: Treehugger.com

 

spot_img

Ultimele știri