Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

17/10/07 MMDD – Aprobare Ordonanta de Urgenta

INFORMARE DE PRESA

La propunerea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de astazi, 17 octombrie 2007, Ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 265/2006

Scopul prezentei ordonante de urgenta consta in imbunatatirea factorilor de mediu din localitati prin asigurarea unei suprafete de minim 26 mp pentru fiecare locuitor din zona urbana. Pentru a se ajunge la aceasta suprafata propusa de MMDD, se va face o trecere graduala, respectiv pana la data de 31.12.2010 sa se ajunga la 20mp/cap de locuitor spatiu verde iar pana la 31.12.2013 la 26 mp/cap de locuitor.

Pentru realizarea acestui obiectiv a fost necesara modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 265/2006 privind protectia mediului, in scopul infiintarii de noi parcuri, scuare si aliniamente plantate, reabilitarii celor existente si, mai ales, in scopul interzicerii desfintarii zonelor verzi existente.

La nivelul Uniunii Europene norma de spatiu verde/cap de locuitor este de minimum 26 mp, iar recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii sugereaza un minimum de 50 mp/cap de locuitor, dimensiunea suprafetele de spatii verzi de pe teritoriul localitatilor Romaniei fiind mult sub nivelul acestor standarde europene, acest lucru conducand la necesitatea promovarii in regim de urgenta a acestui act normativ.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri