Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

17/04/08 MMDD- Primariile din tara se implica prompt in campania Marea Debarasare

COMUNICAT DE PRESA

Mai sunt 2 zile pana la data de 19 aprilie, ziua in care va demara, la nivel national, campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie, initiata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. MMDD gestioneaza de la centru intregul scenariu care trebuie pus in practica de actorii principali ai acestei zile: primarii, societati de salubrizare si organizatii colective. Un rol important il au primariile care, prin societatile de salubrizare cu care au un contract, se fac responsabile de colectarea tuturor deseurilor scoase in strada de populatie in ziua de 19 aprilie 2008.

Attila KORODI, Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, a transmis catre 110 primari ai oraselelor din tara noastra o adresa oficiala, in scopul cooptarii autoritatilor locale la campania MMDD de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electrocasnice.

Astfel, autoritatile locale dar si Agentiile locale si regionale au primit spre diseminare toate materialele publicitare, iar in perioada 17-18 aprilie unitatile din subordinea MMDD au organizat conferinte de presa pe subiectul campaniei Marea Debarasare, la care au fost invitati toti reprezentantii presei locale.

Primariile au transmis pe adresa MMDD propuneri pentru o cat mai buna desfasurare a campaniei nationale. Printre acestea s-au numarat si „antrenarea in mod deosebit a tinerilor din licee care utilizeaza electronice,stimularea acestor tineri care contribuie la colectarea separata a DEEE-urilor cu produse similare-de la producatori sau in orice alt mod (diplome, organizare de vizite la producatorii din domeniu din tara sau strainatate etc.), acordarea de titluri scolilor care colecteaza peste o anumita cantitate de DEEE-uri sau/si care mentin activitatea dupa un program prestabilit”.

Numeroase primarii au anuntat ca au stabilit deja traseele care vor fi parcurse de masinile ce vor colecta DEEE-urile si ca au inceput sa disemineze materiale informative (afise, fluturasi, pliante) transmise de MMDD (impreuna cu materialele proprii), pe toata raza administrativ teritoriala. Totodata, pentru buna desfasurare a acestei actiuni si pentru evitarea unor probleme care ar putea aparea in timpul colectarii s-a asigurat sprijinul Politiei Comunitare. Majoritatea primariilor vor asigura Dispecerate astfel incat populatia sa poate suna si afla toate informatiile necesare.

Ministrul Mediului a subliniat faptul ca „se pare ca vremea este de partea mediului, pentru ca ziua in care se va desfasura „Marea Debarasare” se va bucura de multe raze de soare si de temperaturi in crestere fata de intervalul precedent, cu o maxima in jurul valorii de 24 de grade, iar minima de 9-10 grade. Speram ca acest lucru sa determine cat mai multi cetateni sa se implice in campania initiata de Ministerul Mediului si sa scoata in fata caselor sau a blocurilor in care traiesc toata aparatura stricata si devenita doar o povara pentru locuintele noastre dar si pentru mediu”.

Pentru o mai buna informare a publicului, MMDD a pus la dispozitia tuturor celor interesati informatii pe www.deseurielectrice.ro, site special creat de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile pentru aceasta campanie. Site-ul cuprinde informatii utile, scenariul zilei de 19 aprilie 2008, ghidul primariilor, precum si lista oraselor participante la aceasta campanie.

Totodata, prin intermediul paginii web, cetatenii pot transmite observatii si propuneri cu privire la 19 aprilie 2008 sau opinia lor in legatura cu initiativa MMDD.

spot_img

Ultimele știri