Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

160.000 de chinezi, evacuati din calea taifunului Megi

Autoritatile chineze au anuntat ieri ca au evacuat aproximativ 160.000 de persoane in sudul tarii, inainte de sosirea taifunului Megi, cel mai puternic din ultimii 20 de ani inregistrat in aceasta zona a Pacificului, asteptat sa ajunga la sfarsitul saptamanii, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Peste 150.000 de locuitori au fost evacuati din provincia de coasta Fujian, iar zeci de mii de ambarcatii de pescuit au fost chemate in port si li s-a interzis iesirea pe mare, a anuntat agentia oficiala China Noua, citand oficiali locali.

Cel putin 10.000 de persoane au fost evacuate, potrivit autoritatilor, in provincia vecina Guangdong, unde s-ar putea inregistra valuri de pana la sapte metri inaltime.

Trecerea taifunului Megi, insotit de rafale de vant foarte puternice si ploi torentiale, va spori riscul de producere a unor catastrofe ca alunecari de teren si inundatii, a precizat, miercuri, Centrul National chinez de Meteorologie.

Din cauza taifunului Megi, in Filipine au murit 27 de persoane, potrivit unui bilant publicat joi, in timp ce 11.000 de persoane continuau sa locuiasca in centre de evacuare.

Foto: cnn.com
 

spot_img

Ultimele știri