1.500 arbori plantati in prima zi a campaniei ‘Mai mult verde’ 2009

Plantarea de arbori in zone care au avut de suferit de pe urma defrisarilor necontrolate sau uscari ale arboretelor a fost reluata in cadrul campaniei ‘Mai mult verde’, in coordonarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, anunta Agerpres.

Prima actiune in cadrul campaniei ‘Mai mult verde’ marcheaza anul acesta inceputul actiunilor in cadrul unui eveniment, care a prins deja radacini, ‘Luna Padurii’ (15 Martie -15 Aprilie), care in 2009 a purtat titlul generic de ‘Luna Plantarii Arborilor’. Prima actiune s-a desfasurat in localitatea Suditi, judetul Ialomita, pe o suprafata de 6,4 ha. La eveniment au venit peste 1.500 de voluntari din Ialomita, la care s-au adaugat 480 de voluntari din Bucuresti, reuniti la indemnul Mai Mult Verde.

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, alaturi de Agentia pentru Protectia Mediului Ialomita, a fost prezenta cu un grup de reprezentati, iar in cadrul actiunii din data de 15 martie, au plantat alaturi de cei prezenti un numar de 1.500 de arbori, din speciile indicate de specialistii din cadrul RNP Romsilva (frasin si stejar).

spot_img

Ultimele știri