Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

12/11/2009 Bosch – Bosch a preluat pachetul majoritar al firmei Aleo Solar

Grupul Bosch a preluat pachetul majoritar al actiunilor companiei Aleo Solar AG, specializata in producerea panourilor solare fotovoltaice, generatoare de energie electrica.

Prin preluarea a 68,70 de procente din actiunile Aleo, Bosch isi consolideaza activitatea din domeniul energiilor regenerative. „Ne bucuram ca impreuna cu Aleo ne dezvoltam afacerea in domeniul fotovoltaic“, explica Dr. Siegfried Dais, vicepresedintele Consiliului de Administratie al Grupului Bosch si directorul departamentului Solar Energy. Pe langa Aleo, Bosch a achizitionat peste 60 de procente din firma Johanna Solar Technology GmbH, aflata in Brandenburg, Germania, la care Aleo participa cu aproximativ 17 la suta. Toate aprobarile necesare pentru aceste achizitii au fost deja obtinute.

’’Prin aceaste noi achizitii, ne pregatim pentru viitor, consolidandu-ne pozitia in domeniul energiilor regenerative. Chiar daca aceste produse nu sunt inca vandute de catre noi pe piata din Romania, primul pas a fost facut, deoarece acum ele exista in noul portofoliu de produse Bosch, urmand ca in viitor sa le putem oferi si pietei romanesti’’ a declarat Adrian Balsanu, Director regional, Divizia de termotehnica Robert Bosch S.R.L.

Aleo Solar este un producator european de top in domeniul modulelor solare, realizate din celule solare mono- si policristaline. Modulele sunt distribuite catre clientul final printr-o retea larga de parteneri specializati si instalatori, atat in Germania, cat si pe alte piete europene. Compania a realizat in anul 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 360 de milioane de Euro, avand in jur de 800 de angajati. Locatiile de productie se gasesc in Prenzlau, Germania si la Barcelona, Spania.

Johanna Solar si-a inceput activitatea in anul 2006, cu un numar de 125 de angajati, dezvoltand module solare pe baza de film subtire CIGS, care au intrat in productie incepand cu 2008. Aceste module sunt comercializate prin intermediul companiei Aleo Solar AG.

’’Cu Aleo Solar si Johanna Solar ne consolidam pozitia in domeniul fotovoltaic, in timp ce ne dezvoltam noi canale de distributie’’, declara Holger von Hebel, membru al consiliului de conducere al departamentului Solar Energy.

spot_img

Ultimele știri