11/12/08 MaiMultVerde – Premiu international pentru Caietul elevului

Set educational pentru scolile dunarene premiat de Liga Americana a Profesionistilor in Comunicare

„Caietul Elevului”, componenta originala conceputa si dezvoltata in Romania in cadrul proiectului educational “cartea Dunarii albastre”, a fost distins cu argint de Liga Americana a Profesionistilor in Comunicare (League of American Communications Professionals – LACP) in cadrul competitiei internationale “2008 Spotlight Awards Print, Video and Web”.

“cartea Dunarii albastre” (Danube Box) este un proiect educational ce are ca obiectiv conservarea Dunarii, implicarea, educarea si integrarea generatiei tinere din orasele riverane fluviului in ecosistemul Dunarii. Proiectul a luat nastere in contextul parteneriatului dintre Sistemul Coca-Cola si Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), fiind lansat in tara noastra in 2007, cu ocazia Presedintiei Romaniei la ICPDR.

In competitia LACP “Caietul elevului” s-a clasat intre cele mai bune materiale de comunicare din cele 1256 de proiecte inscrise din 10 tari, fiind apreciat pentru realizarea grafica, creativitate, relevanta si claritatea mesajului.

Setul educational „cartea Dunarii albastre” contine un manual al profesorului, un CD-ROM interactiv, o harta a bazinului dunarean, un pachet de carti de joc cu plante si animale dunarene si un „Caiet al elevului”.

“cartea Dunarii albastre” constituie prima disciplina optionala dedicata protectiei apei si ecosistemelor Dunarii, predata in 22 de scoli dunarene, incepand cu anul scolar 2008-2009. Un numar de aproximativ 500 de elevi beneficiaza de acest material educational, estimandu-se ca acest prim grup tinta va deveni un veritabil multiplicator de informatie de mediu, prin transmiterea cunostintelor acumulate catre colegi, prieteni, familie si comunitate si angrenandu-i pe parcurs in initiative concrete de protectie a mediului.

In Romania, proiectul reprezinta o initiativa a Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunãrea (ICPDR), fiind tradus si adaptat de Asociatiile Salvati Dunarea si Delta si MaiMultVerde, implementat in parteneriat cu Fundatia Codecs pentru Leadership, cu sprijinul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile si al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Coca-Cola HBC Romania.

spot_img

Ultimele știri