09/12/2009 EcoTic – Locul deseurilor electrice nu este la tara!

GreenWEEE International si ECOTIC anunta rezultatele campaniei de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) desfasurata in judetul Buzau.

08 decembrie 2009 – GreenWEEE International SA si ECOTIC au organizat astazi evenimentul de inchidere a proiectului pilot „Locul deseurilor electrice nu este la tara!” derulat in perioada 26 octombrie – 10 decembrie 2009 in judetul Buzau. Obiectivele intalnirii au fost anuntarea rezultatelor campaniei si premierea participantilor din cadrul acesteia.

Colectarea s-a desfasurat in luna noiembrie 2009 in noua localitati din judetul Buzau: Maracineni, Sapoca, Berca, Patarlagele, Vadu Pasii, Zarnesti, Cochirleanca, Valea Ramnicului si Pogoanele.

Organizatorii au pus la dispozitia primariilor implicate cate un container de 30 mc, in care populatia a putut aduce orice tip de DEEE din cele 10 categorii enumerate in legislatia in domeniu. Cantitatea finala de DEEE colectata de acestea a fost de 20 tone, cele mai bune rezultate fiind
obtinute de primariile din localitatile: Zarnesti, Valea Ramnicului si Patarlagele.

Pentru implicarea primariilor in campanie, organizatorii au oferit premii constand in calculatoare ce vor sustine activitatea institutiilor publice din localitatile respective. De asemenea, mai multe persoane ce au adus deseuri in localitatile implicate au fost rasplatite cu diverse produse electrice si electronice constand in: frigidere, aragazuri, televizoare, uscatoare de par, radio cu ceas si lanterne.

Proiectul s-a bucurat de sustinerea: Comisariatului Buzau al Garzii Nationale de Mediu, Agentiei pentru Protectia Mediului Buzau si Institutiei Prefectului Buzau. GreenWEEE International este cea mai mare unitate de tratare a DEEE din Romania si una dintre cele mai mari din Europa. Capacitatea de procesare a fabricii este de 50.000 tone/an, putand asigura 70% din nevoia de reciclare a Romaniei.

ECOTIC este organizatia colectiva de gestionare a DEEE din domeniul IT&C si al electronicelor de consum. Prin intermediul sistemului de colectare selectiva a DEEE, in anul 2008, organizatia ECOTIC a colectat si reciclat 9.000 tone DEEE, aproximativ 50% din totalul DEEE colectate la nivelul Romaniei.

spot_img

Ultimele știri