Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

06/11/2009 UPS – UPS livreaza voluntari catre comunitati din intreaga lume

Angajatii UPS se asteapta ca pe parcursul celei de-a 7 a editii anuale a “Lunii Voluntariatului Global”, din octombrie 2009, sa depaseasca cele 1,2 milioane ore de voluntariat donate in 2008.

In Romania, ca actiune in cadrul Lunii Voluntariatului Global, 41 de angajati au desfasurat o actiune de amenajare a unei case dintr-un complex pentru copii care provin din familii cu probleme, ajutand, astfel, organizatia SOS – Satele Copiilor Romaniei.

De la prima editie a Lunii Voluntariatului Global, numarul angajatilor voluntari a crescut de la 1.000 in anul 2003, la 20.000, cat se asteapta sa participe anul acesta in lumea intreaga. In Europa, Orientul Mijlociu si Africa, 3.101 de angajati au participat la activitati in cadrul Lunii Voluntariatului Global, realizand un total de 13.626 ore, prin derularea a 195 proiecte in 23 de tari din zona. Printre activitatile de voluntariat de anul trecut, amintim:

• Voluntarii din Africa de Sud au efectuat anumite lucrari de reparatii la o facilitate speciala pentru ingrijirea copiilor cu dizabilitati severe.
• Voluntarii din statul Wisconsin / SUA au strans aproape o tona de deseuri in cadrul unor proiecte de curatare si infrumusetare a parcurilor.
• Un grup de voluntari din statul Texas / SUA au participat in cadrul Proiectului de Constructie Locuinte pentru oamenii fara casa.
• 48 de angajati din Abuja, Nigeria, au curatat un orfelinat local.
• 25 de angajati din Londra, Marea Britanie, au desfasurat la o ferma o serie de activitati, cum ar fi construirea de tarcuri sau adaposturi pentru oi.
• 25 de angajati, din Bucuresti, Romania, au participat la o activitate de ecologizare in padurea Baneasa, aflata in partea de nord a orasului, actiune organizata de Ecoassist.

“Voluntariatul este ceva care ne uneste, ca si companie, si ne face mai puternici”, a declarat Scott Davies, Presedinte si CEO UPS. “Am convingerea ferma ca oamenii prefera sa faca afaceri si sa lucreze pentru companii care actioneaza responsabil si carora le pasa de comunitatile in care isi ofera serviciile.”

In 2008, numai in luna octombrie, angajatii UPS au dedicat peste 140.000 de ore de voluntariat, in SUA, Canada, America Latina, Europa si Asia.

Anul acesta, angajatii UPS, impreuna cu familiile lor, se asteapta la aproximativ 150.000 de ore de voluntariat pe parcursul Lunii Voluntariatului Global. Pentru a incuraja o participare si mai mare anul acesta, The UPS Foundation va dona 100.000 USD in cadrul unui concurs al angajatilor. “Premiul” celor zece angajati UPS consta in posibilitatea de a dona cate 10.000 USD catre organizatiile non-profit in care acestia au desfasurat activitati de voluntariat pe parcursul Lunii Voluntariatului Global.

“Luna Voluntariatului Global ofera angajatilor UPS oportunitatea de a da ceva inapoi comunitatilor in care traiesc si muncesc”, a declarat Ken Sternad, presedinte The UPS Foundation. “Anul acesta, eforturile noastre de voluntariat se vor indrepta cu preponderenta catre zonele de interes pentru companie – siguranta comunitatii, imbunatatirea eficientei operationale, mediul inconjurator, educatie financiara si diversitate. Voluntarii pot face o diferentiere importanta in conditiile in care resursele agentiilor din comunitate se indreapta in mod special catre domeniul serviciilor vitale”.

Luna Voluntariatului Global la UPS este unul dintre multele exemple ale angajamentului pe termen lung al companiei fata de activitatea de voluntariat. De la infiintarea sa in anul 1907, UPS si-a construit imaginea de companie responsabila si careia ii pasa de oameni. Prin implicarea United Way in SUA, cat si prin voluntariat, UPS ofera sprijin programelor care trateaza subiecte sociale si ale comunitatii, inclusiv siguranta comunitatii, eficienta non-profit, intretinerea mediului inconjurator, educatie economica/globala si diversitate.

spot_img

Ultimele știri