Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

03/10/07 MMDD – Raport privind starea mediului

RAPORT PRIVIND SITUATIA HIDROMETEOROLOGICA SI A CALITATII MEDIULUI, in intervalul 02.09.2007, ora 7.00 – 03.10.2007, ora 7.00

I. SITUATIA HIDROMETEOROLOGICA
1. Situatia si prognoza hidrologica pe raurile interioare si Dunare, din 03.10.2007, ora 06.00
RAURI Debitele au fost in scadere usoara pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri si Mures si stationare pe celelalte rauri.

Se mentin debitele mici – sub 30% din valorile normale lunare – pe raurile din bazinul Barladului, Rm.Sarat si pe unii afluenti ai Putnei.

Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se situeaza sub COTELE DE ATENTIE.

Debitele vor fi in scadere usoara pe raurile din bazinele : Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb, Mures, Bega si Timis si in general stationare pe celelalte rauri.
Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENTIE.

DUNARE: Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) in intervalul 02.10.-03.10.2007 a fost stationar (4100 mc/s), situandu-se peste media multianuala a lunii octombrie (3800 mc/s).
Pe tot sectorul aval Portile de Fier debitele au fost in scadere .

Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi stationar. Pe tot sectorul aval Portile de Fier, debitele vor fi in scadere.

2. Situatia meteorologica in intervalul 02.09.07, ora 09 – 03.10.07, ora 06
In tara vremea a fost predominant frumoasa si calda. Cerul a fost variabil, mai mult senin in sudul si sud-estul tarii, dar a prezentat innorari, indeosebi in a doua parte a intervalului, in regiunile nordice si nord-vestice. Vantul a prezentat unele intensificari la munte si in Delta Dunarii si a fost in general slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime s-au situat intre 19 grade la Sulina si 27 de grade la Bucuresti-Filaret, iar la ora 06 valorile termice se incadrau intre 1 grad la Miercurea Ciuc si Intorsura Buzaului si 18 grade la Oravita. Dimineata, pe arii restranse in Transilvania, Crisana si Banat s-a semnalat ceata.

La Bucuresti vremea a fost frumoasa si calda. Cerul a fost mai mult senin, iar vantul a suflat slab. Temperatura maxima a fost de 26 de grade la Afumati si Baneasa si 27 de grade la Filaret, iar la ora 06 se inregistrau 6 grade la Afumati si 11 grade la Filaret.

II. CALITATEA APELOR
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

III. CALITATEA MEDIULUI
1. In domeniul aerului
APM Maramures ne-a transmis rezultatul analizelor efectuate pentru perioada 19.09.2007 – 29.09.2007, in punctele de control "4" (situat la 1,1 km fata de SC Romplumb SA) ,"16" (situat la 0,5 km fata de SC Cuprom SA) si "31" (sediul APM Maramures, situat la 6 km fata de sursa), care arata pentru indicatorul plumb depasiri de 3,5 si pentru cadmiu de 5,9 ori a valorii limita maxima admisa, datorita unor dereglari tehnologice si opriri sporadice ale instalatiilor de topire si aglomerare la SC Romplumb SA Baia Mare.
Deasemenea, APM Maramures ne-a comunicat ca a instiintat Comisariatul Judetean Maramures al Garzii Nationale de Mediu pentru stabilirea masurilor legale ce se impun.

2. In domeniul solului si vegetatiei
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

3. In domeniul supravegherii radioactivitatii mediului
In tara si in capitala valorile radioactivitatii mediului s-au incadrat in limitele normale de variatie ale fondului natural.

4. In municipiul Bucuresti
In ultimele 24 de ore, sistemul de monitorizare a calitatii aerului in Municipiul Bucuresti, nu a semnalat depasiri ale pragurilor de informare si alerta.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri