Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

01/10/07 MMDD – Lectie deschisa sustinuta de ministrul Mediului

COMUNICAT DE PRESA

ATTILA KORODI: "Biocombustibilul este o solutie utila dar nu absoluta pentru problemele de mediu"

Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, a sustinut luni o lectie deschisa la Grupul Scolar Silvic Doctor Nicolae Rucareanu, din Brasov. In fata a circa 60 de liceeni prezenti la acest curs inedit, ministrul a vorbit despre un instrument de management mai special: Amprenta Ecologica (Ecological Footprint), un test care te ajuta sa-ti dai seama care este impactul modului tau de viata asupra mediului. Profesorul ministru le-a atras atentia elevilor ca, in acest moment, planeta are nevoie de mai bine de un an si doua luni pentru a regenera ceea ce oamenii consuma intr-un an, si le-a amintit ca exista numeroase gesturi simple si concrete prin care balanta se poate echilibra.

Attila Korodi a pledat si pentru utilizarea resurselor regenerabile, tara noastra avand un potential interesant, in acest sens. La intrebarea daca biocombustibilul poate fi o solutie, ministrul mediului a confirmat, dar a atras atentia ca utilizarea culturilor agricole pentru a furniza resurse de combustibil trebuie facuta cu grija: nevoia de combustibil nu trebuie sa puna in pericol necesarul de hrana al oamenilor.

Invitati sa spuna ei care sunt principalele probleme de mediu din Brasov, elevii au "marcat" ca principala nemultumire numarul prea mare de masini. Si incineratorul pentru deseuri periculoase, ce urmeaza a fi construit pe raza municipiului, ii ingrijoreaza pe multi tineri, care au si votat contra acestui proiect. Ministrul mediului i-a asigurat ca o astfel de instalatie, facuta cu respectarea tuturor standardelor de mediu, este necesara si nu prezinta pericol, insa a insistat ca, pentru astfel de proiecte, consultarea permanenta intre autoritati si populatie este esentiala.

La sfarsitul cursului, conducerea Grupului Scolar i-a conferit ministrului mediului diploma de profesor onorific, Attila Korodi fiind primul demnitar distins cu aceasta diploma.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri