Public Library of Science (PLOS) a publicat un nou studiu care demonstrează că fragmentele de ADN care provin din hrană conțin gene complete care intră în sistemul circulator uman printr-un mecanism necunoscut. Există suspiciuni conform cărora cercetătorii corporațiilor biotehnologice, precum Monsanto, au identificat deja acest mecanism și îl folosesc cu bună știință.
Studiul se bazează pe analiza a peste 1000 de eșantioane de sânge de la persoane diferite prelevate de 4 institute de cercetare independente.
PLOS este o publicație științifică respectată, care raportează în principal despre cercetarea științifică și medicală. Studiul pe care l-a publicat despre organismele modificate genetic (OMG) confirmă ceea ce se bănuiește de ani de zile.
În ceea ce privește recoltele și hrana modificată genetic, efectele pe termen lung asupra publicului sunt necunoscute. Primele produse alimentare din organisme modificate genetic au început să fie comercializate în 1994. Testarea tuturor combinațiilor posibile asupra unei mase destul de mari de oameni și pe o periadă de timp destul de lungă este imposibilă încă, deci nu se poate spune cu siguranță că sunt inofensive.
Geneticianul David Suzuki și-a exprimat îngrijorarea asupra faptului că populația planetei este supusă unui “experiment genetic de proporții” de durată lungă, deoarece mulți oameni continuă să consume OMG.
Noi credem că îmbunătățim aceste forme de viață, dar este ca și cum ai lua orchestra din Toronto pregătită să cânte o simfonie de Beethoven, apoi iei niște bateriști oarecare de ‘aici’ și-i amesteci cu simfonia din Toronto și le spui să cânte. Rezultatul va fi ceva foarte, foarte diferit. Publiciștii spun că în spatele organismelor modificate genetic sunt bune intenții, dar adevărul este că sunt determinate de bani”, a spus David Suzuki.