Peste 1 miliard de euro investiti in dezvoltarea celui mai ecologic camion din lume

Cu o investitie totala de peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea completa a autovehiculului, noul Mercedes-Benz Actros este primul camion care va intra in circulatie cu un design in conformitate cu noile cerinte Euro VI, potrivit Mercedes-Benz.

„Camioanele au devenit si continua sa devina din ce in ce mai economice, eficiente, sigure si silentioase. Legislatia Euro VI ce urmeaza sa intre curand in vigoare in Europa ne determina sa cream concepte de autovehicule cu totul noi”, a spus Andreas Renschler, Membru al Daimler AG Board of Management responsabil cu Daimler Trucks si Daimler Buses.

In functie de clasificarea gazului de esapament, nou Actros se remarca printr-o reducere a consumului de motorina cu trei pana la patru procente (Euro VI) sau sase pana la sapte procente (Euro V) fata de actualul Actros MP3.

Noul camion destinat transportui pe distante mari va fi disponibil pentru comenzi incepand din 1 iulie 2011. Asteptarile sunt mari, dupa cum principalul concurent este actualul Actros MP3, fiind cel mai bine vandut camion din Europa – peste 700.000 de unitati.

Investitii uriase in tehnologie

Producatorii europeni de autovehicule comerciale sunt pregatiti de introducerea standardului Euro VI cu privire la emisii, facand investitii uriase in dezvoltarea tehnologiilor compatibile. Euro VI urmeaza sa devina obligatoriu la cel tarziu in prima parte a anului 2014.

Cei mai importanti sapte producatori europeni de autovehicule comerciale discuta asupra investirii a 8 miliarde de euro in dezvoltarea motoarelor. Noua reglementare cu privire la emisiile de gaze marcheaza cea mai recenta etapa dintr-un proces de sase faze care a fost lansat la inceputul anilor 1990 si care a rezultat in cantitati aproape insesizabile de emisii poluante ale camioanelor.

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri