Ministrul economiei propune mediului de afaceri chinez investitii la Cernavoda si Tarnita

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a propus reprezentantilor guvernului si mediului de afaceri din China realizarea de investitii cheie in sectorul energetic din Romania.

Astfel, demnitarul roman le-a propus acestora sa participe la construirea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, a centralei hidroelectrice de acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarnita-Lapustesti, precum si la realizarea unor noi capacitati pe carbune la SE Doicesti. De asemenea, oficialul roman a propus partenerilor chinezi sa participe la programul de vanzare a unui pachet minoritar de actiuni la CN Transelectrica.

Potrivit Mediafax, pachetul de actiuni minoritare de 15% din capitalul Transelectrica va fi scos la bursa pana la sfarsitul lunii octombrie, urmand ca pana la finele lunii decembrie sa fie propuse spre vanzare la bursa si 15% din actiunile Transgaz.

Ion Ariton se afla, in perioada 10-16 august, intr-o vizita de lucru in China, alaturi de o delegatie oficiala, condusa de primul ministru, Emil Boc, si de o delegatie de oameni de afaceri.

Foto: cna.ca

Cosmin Zaharia

Citeste:

Ne crestem productia de combustibil nuclear

Doua noi reactoare nucleare vor fi construite in SUA, dupa 25 de ani

spot_img

Ultimele știri